keskiviikko 24. helmikuuta 2010

Vuoden koira 2009 -sijoitukset

Taas osallistuttiin perinteiseen tapaan erilaisiin vuoden koira -kisoihin. Kovin huikeita pisteitä ei tullut tälläkään kertaa, mutta pientä kehitystä edellisvuodesta on kuitenkin tapahtunut. Ja sehän tässä olikin tavoitteena :) Nyt Janekin pääsi mukaan pistesijoille ja jopa sijoittui tokotuloksillaan hienosti Suomen jackrussellinterrierit ry:n vuoden tokokoira -kisassa jaetulle kolmannelle sijalle! JAT ry:n tokokisassakin napsahti hieno 4. sija. Ei yhtään hassummin, niiden kaikkien VOI- ja EVL-koirien seassa :D

Agilityssä Jasulla on tapahtunut kehitystä ja se näkyy sijoitusten parantumisena edellisvuoteen. Vuoden hyllyttäjä-listallakaan ei oltu enää niin korkealla :D

Tässäpä kaikki tulokset kokonaisuudessaan (suluissa edellisvuoden sijoitus):

Suomen jackrussellinterrierit ry

Vuoden agilityrusseli 2009

Jasu - pisteet 15, 13. sija (-)
Jane - pisteet 8, 14. sija (-)

Vuoden tokorusseli 2009

Jane - pisteet 9, jaettu 3. sija (-)

JRT ry:n tulokset löytyy kokonaisuudessaan täältä.

Jyväskylän agility team

Vuoden agilitykoira 2009

Jasu - pisteet 20,92, 11. sija (13.)
Jane - pisteet 25, 13. sija (-)

Vuoden tokotähti 2009

Jane - pisteet 72,1, 4. sija (-)

Vuoden hyllyttäjä

Jasu - pisteet 6, 10. sija (5.)
Jane - pisteet 6, 10. sija (-)

..ja suunta ei voi olla kuin ylöspäin! ;)

tiistai 23. helmikuuta 2010

Alkuviikon kuulumiset ja loppuviikon kuvat

Janen kanssa uhmattiin eilen Vantaan liikennettä ja käytiin kunnallisella eläinlääkärillä rokotuksilla. Tosi reipas oli tyttönen, kunnes nostin sen pöydälle. Siinä vaiheessa taisi muistua mieleen, että missä paikassa oltiin :D Mutta taas kun lattialle pääsi, häntä alkoi viuhua ja kaikki paikat piti haistella. Punnituksessa selvisi, että massaa olen saanut vähän tuohon rimpulaan lisättyä. Paino oli noussut 6,5 kilosta 7 kiloon :)

Valeraskaus tuntuu nyt olevan pahimmillaan. Varmaan eletään niitä synnytyksen aikoja. Jane oli yöllä kaivanut kaikki pehmusteet ulos kopastaan. Se kulki yöllä ympäriinsä vinkuen. Raukka. Kumpa se nyt synnyttäisi jotain niin voisin takavarikoida sen pois. Sillä tuo tuska ainakin viimeksi helpotti. Janella on alkanut pentujen jälkeen tulla näitä valeraskauksia. Aiemmin sillä ei ollut mitään. Vähän rasittavaa :(

Sunnuntaina sain Jeren ja kameran mukaan lenkille :) Joten alla vähän parempia talvisia kuvia metsästä ja muutama myös sisältä. Laitoin nyt kotisivuilla kuvasivutkin ajantasalle. Sieltä löytyy vähän enemmän kuvia kevätkuvat-kansiosta. Myös talvikuviin tuli kaikki (ne muutamat) talvella otetut otokset. Ollaan oltu aika laiskoja nyt raahaamaan tuota kameraa mukana.


Jasu katsoo telkkua


Jasun aamukolvat


Pyllerö vauhdissa


Onnistunut vauhtiotos :)


Mun lelukoira ;)


Jasu - metsien samurai

sunnuntai 21. helmikuuta 2010

Vuosikokouksessa

Eilen olin ekaa kertaa elämässäni russeliyhdistyksen vuosikokouksessa. Olen jo monesti miettinyt, että olisipa mukavaa päästä mukaan. Nyt kun kerran täällä asutaan, niin on vähän helpompi osallistua "häppeningeihin" :) Pääsin kokoukseen Tytin ja Sadun kyydissä. Aluksi oli viralliset osuudet ja iltapäivällä sitten Hannes Lohen luento koirien geenitutkimuksista. Luento oli tosi mielenkiintoinen ja herätti paljon ajatuksia! Toisaalta geenitestit on tosi hieno juttu, mutta toisaalta taas se pistää miettimään kaikenlaista. Entäs jos niitä ei osata käyttää oikein hyödyksi? Entäs jos joku sairaus tai epätoivottu ominaisuus saadaan vähenemään rodusta, mutta sitten joku toinen ikävä piirre pompsahtaa jostain esille? Haluanko oikeasti tietää kaiken koirani perimästä? Huh, aika isoja juttuja..

Mutta se oli tosi positiivista kuulla, että russeleiden kannan geenipoolin tilanne näyttää tosi hyvältä :) Siltä osin tietenkin, mitä kantaa ollaan tähän mennessä tutkittu. Salukin rinnalla russeli on yksi monimuotoisimmista roduista. Toivottavasti vain pystymme pitämään kannan yhtä elinvoimaisena tulevaisuudessakin! Mielenkiinnolla odotan toteutuuko suunnitelmat näytteenottotilaisuuden järjestämisestä. Olisi kiva saada omat koiratkin mukaan tutkimukseen.

Hirmu kivaa oli kyllä kokoustamassa. Oli kiva jutella uusien ja vanhojenkin tuttavuuksien kanssa. Innolla odotan yhdistyksen tulevia tapahtumia. Erityisesti toivon, että mejäkoe ja -leiri järjestyvät!

keskiviikko 17. helmikuuta 2010

Janen tyttösten kuulumisia

Christel laittoi taas vähän Donnan kuulumisia. Hyvin on tyttö toipunut tapaturmastaan. Donna pääsi sittenkin osallistumaan agilityn alkeiskurssille. Jee! Siellä onkin ollut aika vauhdikasta menoa, kuten kuvitella saattaa ;) Ehdottomat suosikkiesteet ovat putki ja pussi. Vähän vaan on vielä rauhoittumisen kanssa ollut tekemistä. Samanlaisia juttuja olen kuullut myös Iltsin tokoiluista, joten tyttöset ovat kyllä aika eläväistä sorttia molemmat ;) Vähän pieniä riidan haastamisia Donnalla on kuulemma ollut, taitaa olla vähän murkkuikää ilmassa. Tosin en yhtään ihmettele, sillä ei Janekaan kaikenlaisia nenän edessä hillujia ihan täysin sulata.

Iltsi puolestaan on treenannut ahkerasti tokoa ja kovasti tähtäävät kokeisiin asti :) Iltsi kävi eilen rokotuksilla ja ell kehui tyttöä oikein ihannepainoiseksi. Iltsi painoi tasan 6,5 kiloa. Juoksuja ei ole vieläkään kuulunut. Vähän jo ihmetellään, että missä ne viipyy, mutta eläinlääkärin mukaan ei vielä ole syytä huolestua. Monella on tullut ekat juoksut vasta 1,5 vuoden iässä. Iltsi on kyllä ollut täysin terve ja elinvoimainen tyttönen (kuten kaikki muutkin pentuset), joten eiköhän ne juoksutkin sieltä vielä tule!

Tässä vielä hauska kuva Donnasta :D



MUOKSMUOKS! Ei ehtinyt mennä kuin pari päivää, niin molemmilla Janen tyttösillä alkoi juoksut! Aika tarkka ajoitus :D Itse asiassa Donnakaan ei ollut sitten pitänyt juoksujaan vielä syksyllä, käsitinkin asian silloin väärin. Olivat vaan silloin epäilleet, josko juoksut olisivat alkaneet, mutta nämä ovatkin Donnalle myös ne ihan ihka ensimmäiset juoksut. Aikuisia naisia, sniff ;)

tiistai 9. helmikuuta 2010

Vesirotat uimasilla



"Lupasin" koirille, että kaiken tämän muuttorumban kun kestävät, pääsevät Hyvinkäälle koirauimalaan. Eilen tämä lupaus sitten toteutettiin. Pari vuotta sitten kävimme Jyväskylässä uimassa silloin vielä toiminnassa olleella koirauima-altaalla, joten kokemusta altaassa uimisesta koirilla jo olikin. Heti ovella ainakin Jasu muisti, että mistä oli kyse. Kauhea vinkuminen alkoi, että altaaseen olisi päästävä :D Allas oli mitoiltaan hulppea ja yllätykseksemme saimme käyttöön koko tilan, vaikka olimme varanneet vaan puolet. Samaan aikaan kun ei ollut muita uimareita. Mua vaan harmittaa, kun lähtötohinoissa unohdin ottaa kunnon kameran mukaan! Joten taas pitää tyytyä näihin kännykkäotoksiin..



Puolen tunnin uintiajalla koirat ehtivät polskutella oikein mukavasti. Jasu oli vedessä lähestulkoon koko ajan :D Jane ei ollut ihan yhtä innokas uimari, se keskittyi enemmänkin altaan reunoilla roikkumiseen ja lelun pyydystämiseen "rannalta". Sain sen kuitenkin muutaman kerran vähän avustamalla veteen. Ihan hyvin Janekin ui, vaikka lähinnä sen päämääränä oli varastaa Jasulta uimalelu. Meidän Sählä sai Jasun melkein hukutettua yrittäessään varastaa lelua ;) Jasu oli huvittava, kun se meni rampin reunalle lelun kanssa odottamaan, että joku heittäisi sen veteen :D





Kyllä ajattelin, että varmaan väsy tulee koirille illalla nopeasti, mutta ei! Tosi väsyneitä olivat selvästi molemmat, mutta silti Jasun piti kaivaa kaikki luut lelukopasta ja levittää ne ympäri lattiaa. Jane siinä sivussa vaani sohvalta ja sopivan tilaisuuden tullen varasti sen parhaan ja viimeksi jänssätyn luun. Että näin ;)

Pitää varmasti mennä uimaan toistekin. 30 eurolla sai koirat mukavan uintihetken ja mukaan vähän barffievästä iltapalaksi :) Ja ihan kivaa vaihtelua meille ihmisillekin tämän kaiken kämpän säätämisen keskellä.

Tässä vielä yksi leikkaamaton uimavideo ;)

maanantai 8. helmikuuta 2010

Edward

Jäi muuton takia kuun alussa päivittämättä uusia kuvia Eetusta. Nähtiin siis loppiaisena Mäntsälässä mätsäreissä ja räpsittiin muutama kuva. Oli vaan niin kylmä, että mitään mega hienoja poseerauksia ei saatu otettua ;)

Mutta on se vaan komea poika <3


Se ihanin nassu.


Vähän tylsistyttää.


Janea potuttaa :D


Äiti ja poika


Tassut meinasi jäätyä pakkasessa.

Eetun uusi lempinimi on Edward. Koska se kuulemma vaikuttaa niin viisaalta välillä :D Että siitä tuo otsikko.

Eetun kotiin kuuluu kyllä vähän ikävääkin. Joulun alla katosi kuin tuhka tuuleen Eetun kämppis musta-valkoinen russeli Andy :( Enää Eetulla on siis koirakaverina kotona vain nöffi Elli.

tiistai 2. helmikuuta 2010

Uudessa kodissa

Päivät ovat kuluneet uudessa kodissa lähinnä muuttolaatikoita purkaessa ja tavaroita paikoilleen asetellessa. Ollaan kyllä ihan hyvin ehditty tutustua uusiin lenkkeilymaastoihin. Takapihan metsä on ihan mahtava ja valtavan suuri! Ja ihme kyllä siellä on saanut lenkkeillä aika rauhassa. Ihan vaan muutama koira ollaan vaan nähty ja pystytty väistämään ne jo kaukaa. Koirat ovat saaneet joka päivä juoksennella metsässä irrallaan :) Muuten harrastusmahdollisuuksia ei olla vielä kovin pitkälle kartoitettu. Kotiudutaan rauhassa nyt ensin.

Uudessa kodissa koirat viihtyvät hyvin. Postinkantajalle vaan pitää haukkua joka ikinen kerta. Sohvalla ja kopassaan tuntuvat loikoilevan entiseen malliin. Tietysti koirat toivoisivat, että me lopetettaisiin jo laatikoiden roudaaminen ja porakoneen kanssa heiluminen. Erityisesti iskuporakone on molempien mielestä aika ällöttävä kapistus :D

Tässä vähän kännykkäkuvatunnelmia uusista mestoista:


Janen kanssa muuttoauton kyydissä


Nyt on koirilta pääsy kielletty makuuhuoneeseen
(..ja Janehan tietysti yrittää tosi sitkeästi luikahtaa portista)


Jasu viihtyy takapihan metsässä :)


Jasu-lumimyyrä


Yöllä oli satanut vaan lisää ja lisää lunta


Uudet lookit. Karvat sai lähteä.


Jasu alkaa jo hävitä lumen sekaan


Janen kyttäyspaikka