sunnuntai 25. huhtikuuta 2010

Vuoden ekat ulkokisat

Lauantaina startattiin ulkokisakausi Janakkalassa. Vähän vilpoinen oli keli aamulla ja siksi tuntui vähän hurjalta lähteä kisailemaan Jasunkin kanssa. Mutta kyllä se aurinkokin välillä tuli esiin ja silloin oli ihan lämmintä, tosin tuuli oli aika kylmä. Janen eka rata oli heti aamulla kahdeksalta, joten aikaisin oltiin liikenteessä. Rata oli aika mukavan menevä 1-luokan rata ja se sujui meiltä hienosti. Saatiin nyt vihdoin se viimeinen kauan odotettu nollatulos, joten Jane siirtyi kisaamaan 2-luokkaan! Jee :) Videota ei radasta saatu, mutta oikein vauhdikkaasti se sujui kauttaaltaan. Tehtiin kyllä kisauramme ehdottomasti kovin aikakin: -15 sekkaa alle ihanneajan. Lopussa meinasi tulla pieni herpaantuminen, kun Jane oli karata A:lle, vaikka puomille oltiin menossa. Onneksi sain sen kuitenkin huudettua takaisin. Paljon tuli nollatuloksia muillekin, mutta aikamme riitti toiseen sijaan. Olipa hieno kisapäivän avaus :)


Mun hieno palkintotyttö <3

Päivä kului sitten muiden ratoja katsellessa ja kavereita moikatessa. Iltapäivällä päästiin sitten taas vähän kisailemaankin. Janen eka 2-luokan rata hajosi heti toisella hypyllä, jonka Jane hyppäsi väärään suuntaan. Vähän siinä tuli kämmäiltyä muutakin, joten ei ollut ihan huikea esitys se. Sitten lopulta pääsi Jasukin tositoimiin taas pitkästä aikaa! Ekalta radalta tuli hylky. Vauhtia oli ihan mukavasti, mutta itse kämmäsin kaikki takaakierrot ja vähän muutakin tuli sählättyä. Enkä oikein luottanut Jasuun pujottelussakaan. Hyppärillä sitten taas varmistelin liikaa ja Jasukin oli vähän makkarakojun lumoissa. Kuitenkin tulokseksi puhdas nolla, mutta yliaikaa tuli turhien kurvien takia yli 6 sekkaa.

Tässä video Jasun radoista:



Kaikinpuolin tosi mukavat kisat! Kisapaikka oli kiva ja paljon oli russelituttuja kisailemassa :) Molemmat koirat toimi oikein hienosti ja olivat selvästi innoissaan kun pääsivät ulkosalla kirmailemaan. Illalla vielä lähdettiin kallioille lentokoneita kuvaamaan. Tietysti koirat änkesivät mukaan, vaikka luulin niiden olevan tosi väsyneitä ;) Tänään tuli vielä Jasulle hierojatäti käymään, joten kyllä nyt Pyllerön kelpaa. Kaveri on kyllä ollut nyt ihan ok kunnossa, joten ehkäpä uskallan ilmoittaa sen äitienpäivän kisoihinkin.

Tässä vielä pari kuvaa bongauskallioilta:


Koirat luuli, että pääsevät juoksemaan.
Ne on ihan "valmiustilassa", kun käskettiin odottaa paikoillaan ;)


Pönötystä ilta-auringossa

sunnuntai 18. huhtikuuta 2010

Läträäjät

Koirien mielestä kevät on mukavaa aikaa, kun lumen alta paljastuu kaikkea jännää. Myyrien koloja tuntuu löytyvän ainakin täältä tosi paljon. Hiihtouralla koirat pääsevät nyt kirmailemaan, kun lumet ovat sulaneet. Loppupätkä lenkistä on aika kostea ja siellä on kiva läträtä vesilammikossa ;) Täytyihän koirien russelimaisista touhuista ottaa vähän todistusaineistoa:


Polulle oli ilmestynyt kiinnostava kolo


Jasu the läträäjä


Upottaa..


Boing!


Jasu-pyllerö hänen söpöytensä


Läträäjä nro 2


Heijastuksia

tiistai 13. huhtikuuta 2010

Voolahden Ylikylän aluehallitsija ja Sipoon sinkoilija

Sunnuntaina oli mukava päivä :) Lähdettiin lenkkeilemään Janen pentusten Eetun ja Donnan kanssa. Donna ja Christel napattiin kyytiin Sipoosta ja hurautettiin Porvooseen Eetun "tiluksille". Siellä oli oikein upea metsäautotie, missä koirat pääsivät juoksentelemaan. Eetu piti siellä huolta reviiristään oikein hallitsijan ottein :D Nauroinkin, että se on Janen haaremin Voolahden Ylikylän aluehallitsija ;) Jasun Eetu alisti pihamaallaan ja sekös Jasua potutti. Sain taas ihan positiivisesti yllättyä Janen käytöksestä. Se osasi käyttäytyä oikein hyvin pentujensa seurassa. Tietysti piti pitää huolta, etteivät pennut päässeet hyppimään nenille, mutta yllättävän pitkä on Janen pinna nykyään. Donnan kanssa se jopa innostui juoksemaan hurjaa rallia. Donna on kyllä hyvin samanlainen kuin äitinsä. Yhtä innokas sinkoilemaan joka suuntaan ihan päättömästi :D Eetulla taas hormonit hyrräsivät ja se yritti kosiskella siskoaan. Mukava oli huomata, että Eetultakin luonnetta löytyy ja riistaviettinenkin se on. Isäntä oli pistänyt sen luolaankin ja hienosti Eetu oli tarkistanut kaikki elukan pesät.

Mukana lenkillä oli myös Eetun iso ja karvainen "kämppis" Elli-nöffi. Ellin vauhti ei päätä huimannut, mutta hyvin se pysyi porukan mukana ja olisi halunnut leikkiäkin russeleiden kanssa. Russelit vaan eivät oikein ymmärtäneet sitä ;) Hienosti Janekin otti isolta karhulta näyttävän nartun mukaan lenkkeilemään. Katsoi vaan, että "Ai, tommoinenkin on mukana." Välillä mua jo hirvitti talvella, että onko Jane alkanut inhoamaan kaikkia isoja koiria ihan täysin. Mutta se taisi vaan olla valeraskauden oikkuja. Nykyään Jane on taas ihan kaveri tosi monen kanssa :)

Kiitos vielä kovasti Eetun isäntäväelle mukavasta iltapäivästä! Tulemme kyläilemään varmasti toistekin :D

Tässä vähän kuvasatoa lenkiltä. Kaikki julkaisukelpoiset kuvat löytyy täältä.


Eetu. Tuo naama on vaan jotain niin ihanaa <3


Eetu ja Donna


Donna pinkoo menemään


Ellikin juoksee!


Janen poseeraus


Äidin ja tyttären hurjat leikit


Jasun kaivurimies-pose

lauantai 10. huhtikuuta 2010

Eräs karvan alle kätkeytynyt komistus esittäytyy

Nyt olen vihdoin saanut nettisivut päivitettyä. Vielä varmaan jotain virheitä sieltä saattaa löytyä, mutta korjailen sitä mukaa, kun niitä ilmenee. Suurimpana mullistuksena sivuille on nyt ilmestynyt tietoa Janen tulevasta pentueesta. Pentujen isä tulee olemaan komea ja hyvin agilityssä menestynyt uros Kinapak Tin Jabiru, eli Japi :) Tapasin Japin agilitykisoissa syksyllä ja ihastuin erityisesti sen tasapainoiseen luonteeseen. Asiaa tarkemmin pohdiskeltuani totesin, että Japi voisi olla sopiva sulho Janelle.

Japi kävi omistajansa Tuulan kanssa meillä muutama viikko sitten kylässä. Tuulalla oli mukana aikamoinen lauma koiria: vesikoira, malinois ja kolme russelia (kaksi omaa ja yksi hoitorusseli) :D Kaikki oli tosi tottelevaisia! Janea en ottanut narttujen kanssa lenkille, joten suuntasimme ensin metsään uroksien (Japin, vesikoiran ja Jasun) ja Janen kanssa. Jane hyväksyi oikein iloisesti Japin kaverikseen, halusi ihan leikkiä sen kanssa :) Käytettiin vielä muut nartut erikseen lenkillä. Sain tutustua siis myös Japin emään Tinaan, joka myös asuu Tuulalla. Tina on pieni ja vankkarakenteinen narttu, jolla on aika ärhäkkä luonne :D

Otin Japista muutamia kuvia, mutta ne eivät olleet kovin edustuskelpoisia, sillä Japi oli trimmattu viimeksi kesällä ja se oli KARVAINEN :D Tässä kuitenkin yksi kuva:


Vesikoiralook? :D


Jasu viihtyi hyvin uusien kavereiden kanssa

Tuula lähetti vielä Kotkan agilitykisojen jälkeen lisää kuvia Japista. Nyt oli karvat saaneet lähteä, mutta pitihän sitä kisojen ajaksi jättää komea irokeesi pään päälle :D Japi muuten sai kisoissa triplanollat!



Edustavampia kuvia ja infoa tulevasta pentueesta löytyy nyt siis täältä.

keskiviikko 7. huhtikuuta 2010

Pääsisreissu

Pääsiäisenä ajeltiin autolla ensin Keski-Suomeen ja sieltä serkkuni lapsen ristiäisiin Itä-Suomeen. Takaisin tultiin taas Keski-Suomen kautta ja ehdittiinpä pyörähtää Hollolassakin Jeren vanhempien luona. Että kilometrejä kertyi ihan mukavasti :D Koirilla oli paikoin vähän tylsää, kun joutuivat paljon autossa jumittamaan. Mutta ehkä äitini tarjoilemat herkut lämmittivät mieltä ;)

Sunnuntaina pääsivät koirat vähän riekkumaankin Iltsin ja Onnin kanssa. Löydettiin ihan suht kuiva lenkkipaikka Kanavuoren huoltotieltä. Mutta silti Jane sai itsensä ihan kuraiseksi, kun mulahti valtatien viereiseen ojaan autolle mennessä.

Tässä muutama kuva lauantain ristiäisreissulta:


Pitihän minun päästä ihastelemaan serkkuni Sampon metsästyskoiraa Niiloa


Niilo ja Sylvi


Jasu esitteli temppujaan Kyöstille


"Tällä tempulla irtoaa aina herkkuja", tuumii Jasu