keskiviikko 26. toukokuuta 2010

Eetu Aptuksessa

Kävin sunnuntaina pitkästä aikaa ihastelemassa kauniita russeleita näyttelykehän laidalla Aptus-show:ssa Helsingissä. Tai oikeastaanhan lähdin sinne tsemppailemaan Janen pentusta Eetua ja omistajaansa Jonnaa. Oikein hienosti lähti Eetun kesänäytelmät käyntiin. Tiukalta tuomarilta EH ja nuorten luokan 2.sija oli oikein hieno saavutus :) Eetu voitti pari myös oikein kivan näköistä urosta. Eetu osaa olla tosi rennosti näyttelypaikalla. Se ei paljoa stressaa :D Kehässä meni myös oikein mallikkaasti. Erityisesti liikkeessä Eetu näyttää äitinsä tavoin minusta tosi kivalta. Massaa kun on tullut lisää, niin aika vankkarakenteinen poika Eetu kyllä on. Mutta ei ole yhtä korkea kuin äitinsä.

Tässä Eetun arvostelu ja muutamia kuvia.

Achanthus Wild Bill
(tuomari: Irina Poletaeva, Suomi)

Very good Type. Muzzle could be bit wide under eyes. Round eyes. Scissors bite. Bit soft back. Correct tail carriage. Excellent forechest. Should be better angulated in knee. Moves too closed behind. Lovely temperament.

NUO EH NUK 2


Maassa olisi ollut kiinnostavia hajuja ;)


Eetu liikkuu


Tuomari syynäsi pään tosi tarkkaan


Otettiin vähän pönötyskuvia näyttelyn jälkeen

Tekeillä on galleria kaikista näyttelyn kuvista. Laitan linkkiä tänne blogiin, kuhan se on valmis.

maanantai 24. toukokuuta 2010

Janelle eka LUVA-nolla!

Lauantaina kisailtiin täällä ihan lähellä Vantaan Ojangossa Janen kanssa BAT ry:n kisoissa. Sää oli tosi helteinen ja ukkostakin oli ilmassa. Tummat pilvet kiersivät rataa ja välillä ukkonen jyrisi. Ukkosta Jane ei jännitä, mutta helle taisi vähän hidastaa vauhtia. Ekalla radalla Jane ei oikein lukenut ohjausta vaan irtoili väärille esteille. Lopussa vielä tuli tosi ruma lentokeinu kaiken toilailun päätteeksi. Onneksi ei saatu todistusaineistoa radasta videolle ;)

Tokalle radalle sitten päätin vähän tsempata ja olla vedättämättä niin paljoa. Taisteltiin rata puhtaasti läpi, mutta kovin sujuva se ei ollut. Silti päästiin kevyesti (-3,41) ihanneaikaan ja yllätyksekseni sijoituimme toisiksi! Eli ensimmäinen LUVA-nolla 2-luokasta napsahti kilpailukirjaan. Ei sittenkään huono reissu, vaikka vähän huono maku jäikin radoista. Lohdutukseksi saatiin iso kasa kaikenlaisia herkkuja palkinnoksi :D

Tässä muutamia kuvia, mitä bongasin BAT:in galleriasta. Ikävä kyllä kuvaajan nimeä ei ollut mainittu:


Ekan radan toilailujen jälkimainingeissa


Tokalla radalla oli jo paikoin ihan hyvinkin vauhtia


Palkintopallisäätöä ;)

Jasunkin osalta kuuluu ihan mukavia agilityssä. Meidät valittiin JAT:in edustusjoukkueeseen SM-kisoihin! Onpa älyttömän mukavaa päästä mukaan ja vielä edustamaan Jattia! Toivotaan vaan, että kaverin paikat pysyy kunnossa ja päästään tässä jonkinlaiseen kisavireeseen. Nyt on molemmat koirat ilmoitettu 6.6. kisaamaan Joensuuhun.

perjantai 21. toukokuuta 2010

Mallioppilas

Jasu aloitti pari viikkoa sitten uuden harrastuksen. Meidät hyväksyttiin Vantaan palveluskoiraporukan rauniotreeneihin mukaan, vaikka vähän myöhässä tajuttiinkin ilmoittautua. Tässähän on ihan meidän lähellä rauniorata, mitä olen koko kevään ajan katsellut vähän "sillä silmällä" ja mietiskellyt, että olisiko meistä pelastuskoirahommiin. Turhaan kyllä mietiskelin, sillä aivan loistavasti on uusi harrastus lähtenyt käyntiin ja olen itsekin innostunut kovasti touhusta. Se ei kuitenkaan ole tullut yllätyksenä, että Jasu on ollut treeneissä suorastaan mallioppilas :D Lähinnä vaan jännittää, että miten sen paikat kestää moista harrastusta.

Ekalla kerralla oli ohjelmassa vaan makkararinkiä, että Jasu tottuisi ihmisiin :D Kuten arvata saattoi, Jasu oli ihan liekeissä ja sinkoili ihmisen luota toiselle. Vai pitäisikö sanoa makkaran luota toiselle ;) Että ei ole ainakaan yhtään epäluuloinen kaveri ihmisiä kohtaan. Päinvastoin. Kuhan makkaraa tulee, niin Jasu on ihan kenen vaan kaveri. Kouluttaja vielä oikein häkeltyi, kun Jasu alkoi komentamaan, että "anna jo sitä makkaraa!" Siitäkös kouluttaja sitten alkoi oikein haukuttamaan Jasua. Että ilmaisukin on jo siis oikein hyvällä mallilla :D

Viime kerralla emme treenanneetkaan Kulomäen raunioilla, vaan Petikossa ketteryysradalla. Jasu oli taas ihan mallioppilas. Agilitystä on kyllä suuri hyöty siinä, että Jasu ei kokenut esteitä mitenkään vaikeina. Metallisesta putkesta se sujahti läpi, hyppäsi pituusesteen yli, suoritti keinun ja tasapainoilulaudan, käveli vaakatasossa olevat tikapuut, käveli rämisevien peltien yli ja hyppi pöydältä toiselle. Mikään este ei tuottanut ongelmia. Mutta rauhoittumista pitäisi kyllä harjoitella paljon, sillä Jasu ilmiselvästi luuli olevansa agilityradalla :D Raunioiden ketteryyskokeessa kun esteet suoritetaan tokomaisesti. Että ennen estettä ja sen jälkeen pitää mennä perusasentoon ja seurata esteeltä toiselle nätisti vierellä. Siinä onkin meillä paljon harjoittelemista!

Tässä pari kuvaa ketteryysesteistä:





Haaveena olisi päästä joskus Janenkin kanssa raunioita treenailemaan. Se olisi varmasti parempi tottispuolessa, mutta saa nähdä miten pää kestäisi muuten. Jasu on kyllä ihan mahtava koira! Sen luonne on jotain niin uskomatonta <3 Ja tasapainokin sillä on ihan huippuluokkaa. Vaikka se on tuommoinen pyllerö, joka ei juostessa oikein aina hallitse jalkojaan ja kärsii selkäkivuista.

tiistai 18. toukokuuta 2010

MEJÄ-leiritunnelmia

Viikonloppu vietettiin helteisessä säässä ja mukavassa seurassa Kuopiossa russeliyhdistyksen MEJÄ-leirillä. Lähdin leireilemään Janen kanssa, koska mielestäni se kaipaa enemmän treeniä jäljestyksessä. Jasu sai jäädä porukoille hoitoon. Kyytikavereiksi sain Johannan ja Ilonan. Suonenjoelta hyppäsi vielä juna-asemalta kyytiin Martta ja Väinö. Siinä olikin oikein sopiva poppoo majoittua samaan huoneeseen :)

Leirillä ohjelmassa oli (yllättäen) jäljestämistä ja jäljestämistä. Myös muutamia luentoja oli, mutta pääasiassa rämmimme metsässä. Joten aika tehokas viikonloppu! Ekana yönä saimme kuunnella Ilonan piipitystä ja Väinön haukkumista. Mutta toisena yönä Ilonakin oli jo niin väsynyt, että vaan sammui häkkiinsä :D

Ainakin meidän "työryhmän" koirat olivat kaikki ihan älyn taitavia jäljestäjiä! Janen kanssa jäi vähän kyllä harmittamaan, kun tein vähän liian haastavia jälkiä sille. Lauantaina ajoimme ekaa kertaa ihan tuoreen jäljen. Ilmeisesti haju oli niin voimakas, että Jane jäi siksi pyörimään lähtöön. Mutta löysi kyllä lopulta kaadolle. Sunnuntain jälki oli muhinut yön yli, mutta teimme siitä liian kapean. Jäljellä oli kaksi kulmaa. Jane haistoi kaadon heti lähdössä ja oli sen takia vähän pihalla. Mutta loppusuora meni siinäkin hyvin. Kouluttaja sanoi, että Jane työskentelee innokkaasti, mutta vaikuttaa välillä vähän liiankin itsevarmalta :D Pitäisi vaan jaksaa tehdä jälkiä nyt kovasti. Ja mielellään nyt alkuun ainakin aika suoria.

Paukkutestikin leirillä oli. Jane vähän sitä tietysti kuunteli, mutta ei ollut moksiskaan. Heilutti vaan häntää perään. Hyvin samalla tavalla reagoi Ilona. Hieno homma! :)

Oli tosi mukava tutustua uusiin russelituttavuuksiin ihmisineen. Lauantai-iltana saunottiin ja kävin jopa heittämässä talviturkinkin! Leiripaikka oli tosi mainio ja kouluttajilta sai paljon hyviä neuvoja. Iso kiitos järjestäjille!

Otin vähän kuviakin leirillä. Tässä muutama suosikkini (laajempi galleria on tulossa nettiin myöhemmin):


Kämppäkaverini Martta ja Johanna (Johannaa ällöttää hirven taljan haju :D)


Jane odottelee kaveriaan Väinöä takaisin jäljeltä


Iltsi tokoilee


Kyy kävi moikkaamassa mökin pihalla


Sissi kaadolla


Johanna ja Iltsi


Ilona sen kun kaunistuu


..ja Ilonan äippä on näin kaunis :D


Frodo ja Ulpu-penneli luennolla

tiistai 11. toukokuuta 2010

Kisapäivitykset

Pistetääs tähän väliin kisapäivitykset sunnuntailta. Käytiin siis oman vanhan kunnon seuran kisoissa Jyväskylässä. Molemmat koirat kisasivat kaksi starttia. Janen kanssa radat sujuivat oikein mallikkaasti. Olen tosi tyytyväinen! :) Mitään suurempia ongelmia ei ollut ja nolla oli lähellä kummallakin radalla. Ekalla radalla vaan tuli harmittava hylkäys, kun Jane paineli putken väärään päähän. Oma moka, kun en tajunnut tehdä vekkiä ja kääntää koiraa aiemmin. Toisella radalla sitten ei oma pää kestänyt loppuun asti. Jännitin putkiansoja, sillä niitä oli radalla peräti kolme kappaletta. Kun oltiin selvitty putkista kunnialla, en enää osannutkaan latautua loppuun kunnolla. Kepeillä otteeni herpaantui ja Jane teki virheen. Saatiin se kuitenkin korjattua, joten vain 5 virhepistettä tuli radalta. Aika hienosti jälleen reilusti alle ihanneajan, -7,79 sekkaa, ja sijoitus 4. Kyllä Jane on taitava!

Jasun kanssa sitten tuli tunaroitua vähän puolin ja toisin :D Olen kuitenkin aika tyytyväinen toiseen rataan, vaikka hylky tuli molemmilta. Ekalla radalla Jasu taas kiihtyi pujottelussa, enkä saanut sitä millään oikeaan väliin. Siitä hylkäys. Muutenkin tuli tehtyä sitten radalla ihan omat kuviot :D Toiselta radalta oltaisiin taisteltu nolla, jos en olisi sekoillut radan kanssa. Tosi haastava oli rata ja minulla oli täysi työ muistaa sitä. Niinpä siinä sitten kävi, että muistin väärin ja heitin Jasun aidan taa, vaikka se piti hypätä suoraan. Muuten ihan suht sujuvaa menoa.

Tässä videokooste molempien koirien radoista:


Harjun Tiina myös otti Janesta kivoja kuvia, kiitos! Tässä tyylinäyte keinulta:





Tosi mukavaa oli kyllä kisoissa, vaikka sää ei oikein suosinut. Ei ainakaan käynyt aika pitkäksi, kun paikalla oli paljon kavereita :) Olisi niin mukava edustaa JAT:ia edelleen, mutta kai se on täällä vaan jossain vaiheessa uuteen seuraan siirryttävä. Sniff..

maanantai 10. toukokuuta 2010

(Synttäri)sankari Jasu



Meidän oma rakas maskottikoira Jasu-pyllerö viettää tänään 5-vuotis synttäreitään! Alkaako se nyt olla ihan aikuisen koiran iässä? Ihan vastahan se oli pieni pallero, joka juoksenteli vanhempieni pihamaalla pallon perässä. Vielä ei ole harmaita karvoja kuonossa havaittavissa, mutta korviin niitä on ilmestynyt jonkin verran. Liekö sitten ollut Jane asialla, kun sillä on välillä vähän tapana nappailla Sasua korvista.

Tänään onkin luvassa synttärisankarille oikein mukavaa tekemistä. Päästään aloittamaan uusi harrastus, kun ilmoitin Jasun rauniokurssille! Synttärisankari onkin ihan varmasti pieni sankarikoira :D Ekalla kerralla on kuulemma vuorossa makkararinkiä. Mikäs olisikaan Jasusta mukavampaa :D

Eilen juhlistettiin molempien koirien merkkipäiviä (Jasun synttäreitä ja Janen äitienpäivää) kisaamalla agilityä oman seuran kisoissa. Tulokset eivät olleet kovin huikeita (3 hylkyä ja yksi vitonen), mutta olen ihan tyytyväinen kyllä suorituksiin. Jane varsinkin meni aivan loistavasti! Kisapäivitykset tulee kuvien ja videoiden kera myöhemmin.

maanantai 3. toukokuuta 2010

Piha-aksa

Vappuna käytiin Hollolassa. Yritin säätää pihapujottelukepit kuntoon, mutta ei kyllä löytynyt tarpeeksi pitkiä nauloja niihin. Joten vähän vinksallaan ovat vieläkin. Kuitenkin tehtiin pieni mielenvirkistystreeni. Janella oli vähän vaikeuksia taas sisäänmenon kanssa.. tai siis en osannut ohjata tuolta vaikeammalta puolelta. Jasu hoksasi homman hienosti. Tässä pieni videonpätkä treeneistä: