perjantai 30. heinäkuuta 2010

Kehnot uimapaikat

Eniten ehkä kaipaan Keski-Suomesta sitä, että siellä on järvi aina lähellä. Täällä on tosi vaikea löytää koirille kunnollista uimapaikkaa. No, hiekkamontuilla on kyllä aivan loistava paikka, mutta yllättäen se suorastaan kuhisee toisia koiria. Menen ennemmin jonnekin, missä ei tarvitse pelätä, että joku iso räyhä käy päälle.

Yksi uimapaikka löytyy ihan tästä läheltä Korson läpi menevän joen varresta. Se on aika surkea, mutta kyllähän siinä kastautuu. Tosin vesi ei kyllä todellakaan ole kovin puhdasta. Sillan alla pystyy kuitenkin pikkukoira vähän pulahtamaan. Yksi iltapäivä siinä oli todella kuvauksellinen valo. Pitihän Jasu laittaa kivien päälle poseeraamaan. Kännykällä ei vaan saa kovin kummoista kuvaa. Silta muuten haisee ihan tervalta.



Martan ja Väinön kanssa käytiin sitten eilen tsekkaamassa toinen uimapaikka. Mutta se olikin suojärvi, joten rannat oli aikamoista levävelliä. Lammen reunoille pieni koira jäi melkein jumiin ja turkki ei todellakaan puhdistunut, päinvastoin ;) Mutta löytyihän sieltä lopulta vähän jyrkempireunainenkin kohta, missä tuo kamala sonta irtosi turkista. Piti vaan vähän patistaa, että sai kaverit siitä kohtaa järveen. Jasulla kun on onneksi sen verran järkeä päässä, että se ei ihan mistä vaan mene uimaan.



Siitä omasta pihasta ja vesialtaasta haaveillessa!

maanantai 26. heinäkuuta 2010

Videokooste Janesta

Minulla on ollut pitkään tekeillä Janen hauskoista videoista videokooste. Nyt sain sen lopulta valmiiksi. Mikäpä sen mukavampaa kuin katsella Janen vauhdikasta menoa videolta, kun sen meno alkaa nyt olla raskauden + kuumuuden takia aika hidastunutta.

Tässä siis, saanko esitellä, meidän vauhtipakkaus Jane :D

perjantai 23. heinäkuuta 2010

Tilannekatsausta

Kyllä tuo Jane taitaa kantavana olla. Viime viikolla se nirsoili ruokaansa oikein kunnolla. Varmaan näiden helteiden takia oli entistä huonompi olo :/ Vauhti on hidastunut myös paljon. Lenkille ei oikein tekisi mieli lähteä ollenkaan. Olen myös kuvittelevinani, että sen maha olisi kasvanut. Voi kun jännää! Vielä kuukausi pitäisi jaksaa odottaa!

Vähän pentujen isänkin kuulumisia. Japi ja Tuula osallistuivat (vai pitäisikö sanoa, että pääsivät) MM-karsintoihin. Pari sai upeasti tuloksen kaikilta viideltä (!) radalta ja kokonaissijoitus oli 26. Onnea hurjasti! Russeleita pääsi karsinnoissa finaaliin asti peräti kuusi kappaletta. Japi oli niistä viidenneksi paras kokonaistuloksissa. Voi miten hienoa! :) Täältä löytyy video Japin finaaliradasta.

Edelleen otan vastaan pentukyselyitä. Erityisesti toivoisin, että pennut pääsisivät harrastaviin ja aktiivisiin koteihin. Luovutus on siis loka-marraskuun vaihteessa.

Tässä yksi kuva koirista, joka jäi uupumaan tuosta edellisestä Norja-postauksesta.

sunnuntai 18. heinäkuuta 2010

Norjassa

Reilu viikko sitten palauduttiin kotiin Norjan reissulta. Viikon verran siellä ajeltiin asuntoautolla ristiin rastiin. Tällä kertaa suuntana oli Keski-Norjan korkeimmat vuoret, kun siellä ei olla aiemmin käyty. Ajettiin reippaasti Ruotsin läpi Tornion kautta, joten ajokilometrejä tuli aikamoinen määrä. Koirat oli ekaa kertaa reissussa mukana. Jasulla tuntuu ottavan aika ikävästi auton tärinä takapuoleen, joten se viihtyi parhaiten koko matkan minun sylissä etupenkillä. Kyllä siinä kieltämättä vähän jalat puutui, kun 6,5 kiloa pikkuruisilla tassuilla varustettu paino oli koko ajan reisillä ;) Jasu oppi bongailemaan lampaita, lehmiä, hevosia ja näkipä se pari hirveä ja peuraakin. Kaveri oli lähes koko ajan hereillä ajaessa, joten heti kun pysähdyttiin Jasu suorastaan huokaisi helpotuksesta ja kävi heti nukkumaan. Jane taas ajomatkojen ajan viihtyi parhaiten boksissa ja otti siellä päikkäreitä. Sehän taas sitten oli ihan virtaa täynnä, kun pysähdyttiin! :D

Mukava oli kyllä reissu ja hienot oli maisemat. Koiratkin pärjäsi menossa mukana vallan mainiosti. Vaikka kyllä välillä meni vähän hermo tuohon meidän raskaana olevaan Janeen, joka yritti omia koko auton itselleen ;) Jasu taas kunnostautui pysähdyspaikkojen herkkutarjonnassa. Heti, kun päästin kaverit jossain juoksentelemaan, Jasu suunnisti lähimmälle (suoraan sanoen) paskaläjälle. Siis ihmisen sellaiselle. No, eipä siitä sen enempää, mutta aika raivostuttavaa. Pitikin siis katsoa, että laskin koirat irti vain semmoisella paikalla, missä oli WC..

Tässä muutamia kuvia reissulta.


Aamulenkillä Rorös-nimisessä kaupungissa


perhepotretti


Jasu on kuin lentoon lähdössä :D


Jasu, valtamerilaivan kapteeni


Jasu ja jäälautat


Välillä oli hyvä vaihtaa kuskia ja kartturia ;)


samis asennot


Janekin halusi osallistua reitin suunnitteluun

tiistai 13. heinäkuuta 2010

Epun kesää

Janen pentu Eppu (Achanthus Macho Man) on saanut kaverin! Jo aikuinen uroskoira Tatu sai kodin Nuutisilta. Hyvin pojat tulee toimeen keskenään. Paitsi omia tavaroita tietysti pitää vahtia ;) Eppu ja Tatu nauttivat molemmat kovasti uimisesta.

Tässä muutama Sannin ottama kuva Epusta (pikkasen muokkasin kuvia). Kyllä se vaan näyttää olevan ihan älyttömän hyvärakenteinen poika :) Eikä näytä olevan kovin isokaan. Yritetään tässä saada joku aika järjestymään, että päästäisiin Eppua moikkaamaan.


Eppu ja uusi ystävänsä Tatu


Eppu ja Tatu rannalla


Uimamaisterin päristykset

Päivitin vähän kuvagalleriaakin kotisivuilla melkein ajan tasalle. Siellä on nyt kesä2010-kansiossa paljon kuvia Iltsistä MEJÄ-leiriltä. Kevät-kansiossakin on muutama "uusi" kuva.