tiistai 25. tammikuuta 2011

Onnea 2-vuotiaat "Möhkikset"!

Niin se vaan aika rientää.. Tänään Janen ja Jätkän pennut viettävät jo 2-vuotis synttäreitään. Paljon onnea, haleja ja rapsutuksia Iltsille, Donnalle, Epulle ja Eetulle!

Piti kaivella arkistoja ja etsiä suht tuoreita kuvia pennuista. Suurin osa on omistajiensa lähettämiä (..ja Jonna, kopsasin tuon Eetun kuvan Facebookista, sori! ;)). Kovin vauhdikasta tuntuu pentusten elämä olevan :D


Eppu uimasilla. Kuva: Sanni Nuutinen


Donnalla on kivaa. Kuva: Christel Lindqvist


Eetu ja hirvenluu. Kuva: Jonna Hakkarainen


Iltsi oppi uuden tempun. Kuva: Jere Keskiaho

lauantai 22. tammikuuta 2011

Taistelu luusta



Nyt sain viimein laitettua YouTubeen videon Janen ja Jalin puuhista :D

keskiviikko 19. tammikuuta 2011

Sivupäivitykset

Kotisivuilla ei tuo sivupäivityslaatikko uuden tietokannan takia toimi, joten pistetäänpä päivitykset tänne. Nyt on lisätty Milasta, Jalista ja Jermusta uusia kuvia sivuille. Myös pentujen profiileita on vähän muokkailtu. Jermun sivulta löytyy mm. linkki Jermun omille kotisivuille :)

- Elikkäs Milan uusi kuva löytyy täältä.
- Jalin kuvat löytyvät täältä ja Jermun kuvat täältä.
- Profiilisivuille tuli uudet sivukuvat Jermusta ja Jalista.

(Muista painella F5, jos uudet kuvat eivät heti näy ;))

Profiilisivuilta löytyy kuvien lisäksi sen verran uutta, kun lisäsin omistajien ilmoittamia säkäkorkeuksia. Tosin pennuthan vielä kasvavat, mutta Jermun hurja kasvuvauhti on nyt kyllä hidastunut ihan mukavasti :) Toivotaan, että korkeus jäisi noin 30cm tienoille, että Tiina pääsisi aloittamaan haaveilemansa näyttelyharrastuksen.

keskiviikko 12. tammikuuta 2011

Mennyttä ja tulevaa



Minulla on ollut tapana listata aina vuoden vaihteessa kuluneen vuoden tapahtumia. Uusi vuosi on jo lähtenyt käyntiin kovaa vauhtia, mutta tässä nyt tulee vielä muistoja ja onnistumisia viime vuodelta:

Suurimpana ilon aiheena tietenkin täytyy mainita Janen toisen pentueen syntymä viime elokuussa. Sitä kautta on tietysti tullut kaikkea muutakin uutta, kuten oman kennelnimen saaminen ja kasvatustoiminnan aloittaminen. En voisi olla tyytyväisempi pentusiin ja niiden koteihin :) Paljon olen saanut siis taas uusia ystäviä ja kontakteja pentusten kautta. Olen todella iloinen, että olen saanut tutustua mielettömän upeaan koirapersoonaan, eli pentujen isään Japiin ja sitä kautta myös Japin omistajaan Tuulaan. Kuinka voisinkaan kyllin kiittää tästä kaikesta yhteistyöstä ja vieraanvaraisuudesta :)

Toki olen pitänyt myös yhteyttä Janen ensimmäisiin pentuihin ja olen todella iloinen siitä, kuinka aktiiviset omistajat niilläkin pennuilla on :) Eetu keräsi kesällä tuloksia ulkomailla näyttelyissä. Upeimpina saavutuksina kaksi sertiä Virosta. Nyt odottelemme ensi kevättä, jolloin Eetu pääsee jatkamaan MEJÄ-harrastustaan ja kenties menee pian kokeisiinkin. Ties vaikka saisimme Eetusta vielä virallisen Viron muotovalion (Virossa vaaditaan nykyään käyttötulos, että pääsee valioksi). Donna ja Ilona taas ovat kunnostautuneet agilityn saralla. Donnan kanssa olisi tarkoitus ainakin mennä keväällä ensimmäisiin möllikisoihinkin ja virallisiinkin, kunhan keinukammo saadaan voitettua.

Kulunut vuosi on kyllä tuonut kaikenlaisia muutoksia elämään yleisestikin. Muutimme aika tarkalleen vuosi sitten pääkaupunkiseudulle. Meni tietenkin aikansa ennen kuin sain koiraharrastukset pyörimään entiseen malliin. Mutta nyt alkaa tuntua siltä, että mahdollisuuksia on enemmän kuin tajuaakaan. Agilityseuraan pääsimme kesällä ja siellä treenailtiinkin Jasun kanssa ahkerasti, kun Jane hoiti pentuja kotona. Yllättävän hyvin Jasun paikat on kyllä nyt treenaamista kestänyt. Kisat on tosin jääneet nyt vähemmälle. Ilokseni meidät kuitenkin valittiin kesällä entisen seuran SM-joukkueeseen. Jasun upea suoritus kisoissa on kyllä ehdottomasti "uramme" kohokohta! Selvisimme ensimmäisen kerran 3-luokan radasta puhtaalla tuloksella ja vielä alle ihanneajan :) En voi sanoin kuvailla miten upealta se tuntui. Niin paljon on ollut ongelmia Jasun kunnon kanssa, mutta silti pystyimme pitkän tauon jälkeen ihan nappisuoritukseen. Voi olla, ettei toista samanlaista tilaisuutta koskaan Jasulle enää tule, joten senkin takia arvostan tulosta mielettömästi.

Janen kanssa saavutimme sentään kesän tauosta huolimatta yhden tavoitteistamme, nimittäin sain kuin sainkin Janen nostettua keväällä 2-luokkaan. Senkin jälkeen on saatu 2 LUVA-nollaa, joten yhden LUVA:n päässä olisi enää nousu 3-luokkaan. Olenkin nyt ottanut sen kevään tavoitteeksi. Kesällä voisi sitten alkaa keräämään nollia kesän 2012 SM:t mielessä. Tuntuu, että aika kauan ollaan Janen kanssa kisoja tahkottu. Mutta kehitystä on tapahtunut koko ajan, joten eiköhän tämä vielä tästä iloksi muutu :) Janessa on kuitenkin niin älyttömän paljon potentiaalia, joten uskon, että siitä voisi olla vielä vaikka mihin.

Yhtenä ilon aiheena kuluneelta vuodelta pidän myös täysin uuden harrastuksen aloittamista. Jasun kanssa päästiin keväällä tutustumaan raunioihin ja innostuttiin hommasta kovasti. Janekin vähän aloitteli etsintöjä syksyllä pentujensa jälkeen. Nyt melkein jo odotan kevättä, että päästään taas tositoimiin :) Ihana nähdä varsinkin, miten Jasu nauttii etsimisestä ja saa kiipeillä raunioilla oman mielensä mukaan.

Tokoilut on jääneet kyllä menneenä vuonna harmillisen vähiin. Ei olla nyt päästy jatkamaan TK-tunnuksen metsästämistä. Enkä toisaalta tiedä riittääkö kiinnostukseni siihen tarpeeksi. Agility taitaa kuitenkin olla meidän laji. Lisäksi haluaisin tehdä enemmän verijälkiä. Jospa nyt sitten vihdoin päästäisiin Janenkin kanssa sinne kokeisiin asti! Lisäksi kesäksi olen suunnitellut meneväni pitkästä aikaa näyttelyihin Jalin ja Milan kanssa. Ties vaikka ilmoittaisin huvikseen Janenkin :D

Mitähän kaikkea uusi vuosi tuokaan tullessaan. Toivottavasti ainakin paljon hyviä agilitysuorituksia sekä raunioilla ja metsässä tarpomista :)


(Tämän postauksen kuvat on otettu viime viikonloppuna Muuramessa, kun lenkkeiltiin jääuralla. Mun ihanat karvanassut!)

maanantai 10. tammikuuta 2011

Kettuterrierilapsia synnyttämässä


Liekki "synnytyssalissa" ennen ekan pennun syntymää

Viime viikolla oli jännät paikat, kun tätini kettuterrieri Liekki sai pentuja. Oltiin puhuttu jo syksyllä hyvissä ajoin, että menen sitten avuksi synnytykseen. Uuden vuoden jälkeen Liekin lämmöt alkoivat laskea ja piti alkaa valmistautumaan lähtöön Kangasniemelle. Laskettu aika oli vasta loppiaisena, torstaina, mutta lähdin matkaan jo tiistai-iltana, koska silloin Liekin lämpö käväisi jo 36,5:ssä. Itse synnytys kuitenkin alkoi vasta juuri laskettuna päivänä, eli torstaina.

Kaikki meni ihan hienosti ensikertalaisella ja aika lailla samaan tapaan kuin Janen synnytykset. Syntyi yhteensä 5 pentua: 1 uros ja 4 narttua. Pennut oli tosi pieniä (ainakin Janen pentuihin verraten), mutta kaikki älyttömän reippaita ja osa jopa näytti jo melkein kävelevän (!??!). Painot olivat 130g ja 165g välillä. Suosikikseni muodostui ensimmäisenä syntynyt tyttö, jolla oli poikkeuksellisen tumma pää. Pieni viiru vain keskellä naamaa <3 Kaikki näyttivät lähes musta-valkoisilta syntyessään, mutta kolmivärisiä pennuista tulee. Pennut nimettiin syntymäjärjestyksessä: Nappi, Kerkko, Pinni, Neppari ja Pipari.


Emo ja kaksi ekaa pentua: uros ja kaunispäinen narttu

Nyt vaan kovasti tsemppiä Ylösen perheelle pentujen hoitamiseen! Paljon olen kuullut kuulumisia tässä viime päivinä ja pienet ovat alkaneet nostaa painoaan.

Tässä vielä pieni mainos pentusista, jos etsit (tai tiedät, että joku etsii) mukavaa harrastuskaveria. Nartut ovat ilmeisesti kaikki vielä vapaana. Uros jää kotiin asumaan. Pentujen isä on FIN MVA Hit TheRoad Made in Savoy (Velho) ja emä Double Star's Fireflame (Liekki). Pennuista odotetaan mukavia harrastuskoiria. Niistä voisi olla hyvinkin esimerkiksi luolille, agilityyn ja näyttelyihinkin. Emä on saanut näyttelyistä EH:n ja on oikein topakka ja pienikokoinen vahvakarvainen narttu. Molemmat vanhemmat ovat tricolor-värisiä, joten pennutkin luultavimmin ovat.

Pentukyselyt tädilleni Maija Ylöselle numeroon: 044 068 4400


Tässä kaikki suloiset pentuset heti syntymän jälkeen. Uros on värikkäin, nartut vaan peräpäästä ja päästä värittyneitä.

maanantai 3. tammikuuta 2011

Pieni uuden vuoden vieras



Saatiin uudeksi vuodeksi anoppilaan hoitoon mitä ihastuttavin vieras. Jali tuli nimittäin meille yökylään! Olipa mukavaa nähdä sitä pitkästä aikaa. Viimeksi näin sen silloin 8-viikkoisena, kun se meiltä lähti. Nyt pentusilla on ikää noin 4,5 kuukautta. Hirmu reipas kaveri haettiin kotoaan siitä ihan anoppilan läheltä. Uudenvuoden pamahdukset ja välähdykset eivät yhtään pelottaneet, äitinsä tavoin Jali oli niistä vain lähinnä kiinnostunut. Samanlainen reippaus jatkui sisälläkin. Jalia ei koti-ikävä vaivannut yhtään ja se asettui taloksi ihan tuosta vaan. Jane tietysti ensin mulkoili ja irvisteli kakaralle eikä ryhtynyt sen leikkeihin mukaan. Mutta ulkoilun jälkeen Janekin innostui leikkiin ja sen jälkeen Jali olikin vain Janen omaisuutta. Yksi tappelu tuli meidän omien koirien kanssa, kun Jane pisti Jasun ojennukseen. Eihän Jasu olisi saanut leikkiä pennun kanssa ;) Jane on kyllä aikamoinen poliisi.

Siispä Jane piti välillä pistää eri huoneeseen, että Jasukin sai leikkiä Jalin kanssa. Poikien leikit olivatkin aika äänekkäitä. Jasu omi itselleen kaikki luut ja Jali haukkui vieressä, koska se olisi halunnut ne itselleen. Yläkerta saatiin hiljaiseksi, kun Jane päästettiin paikalle. Sitten pojat olivat ihan nätisti ;) Lopulta illalla Jali simahti ja nukkuikin sitten välillä meidän ja välillä äitinsä vieressä ihan aamu kymmeneen asti.

Jalissa on selvästi molempia vanhempiaan, niin ulkonäössä kuin luonteessakin. Janelta se on selvästi perinyt rakkauden ihmisiin. Koko ajan Jali halusi olla ihmisten kanssa ja änkesi syliin kun vain tilaisuus koitti. Isältään se on taas perinyt kivasti tasapainoisuutta. Jali tuntuu kyllä tulevan kaikkien kanssa toimeen, eikä turkaan hötkyile. Mutta puolustautuu kyllä tarpeen tullen, vaikka äidin edessä esittikin tooosi kilttiä poikaa :D Kovasti se näyttää äidiltään, mutta on sillä Japinkin ilmettä ja rakennetta. Namit sitä kiinnosti kovasti ja ulkona se kuunteli lintujen ääniä ja katseli maailmaa. Aivan ihastuttava poika!

Pitihän Jali tietysti mitata, kun tilaisuus siihen tarjoutui. Korkeutta 4,5kk ikäisellä kaverilla ei ole vasta kuin 25 senttiä, joten jotenkin en jaksa uskoa, että siitä ihan hirmuisen iso tulisi. Painoa ei mitannut, mutta oikein sopusuhtainen Jali kyllä oli. Tietysti vielä kovin pentumainen ja hoikka, mutta siinä on kyllä hyvin varaa vahvistua :) Vähän trimmailinkin sitä kuvauksellisempaan kuntoon, mutta pitää joskus jatkaa paremmalla ajalla ja välineillä. Toinen korva Jalilla nyt höröttää vähän ikävästi. Yritin sitä teippailla, mutta eihän teippi sen vauhdissa pysynyt millään :D Toivotaan, että korva siitä asettuu, kun sen vaan aina muistaa kääntää oikeaan suuntaan ja vähän hieroa sitä taitoskohtaa. Nyt pennuilla vaihtuu hampaat, joten korvien höröttäminen tuossa vaiheessa on ihan normaalia.

Tässä Jalin hienoa liikkumista. Lisää kuvia löytyy täältä.



Ja pitihän sitä ottaa äippäkoirastakin poseerauskuva, kun se on nyt niin hyvässä karvassa ja kunnossa:



Milastakin sain kännykkäkameralla otetun kuvan. Laitan sen Milan omalle kuvasivulle piakkoin. Myös Jalin ja Jermun kuvia pitää laittaa. Tosi hienolta näytti Milakin kuvassa. Kovin se on isoäitinsä Tinan näköinen <3

Ainiin.. Ja Janella alkoi juoksut. Mälsää. Ei päästy uudenvuoden kisoihin :(