torstai 28. huhtikuuta 2011

Sainpa vihdoin päivitettyä..

..pentutestin tulokset nettisivuille! Eikä siihen mennytkään kuin reilu puoli vuotta aikaa :D Mutta sieltä ne nyt löytyy kuitenkin:

- Milan tulokset
- Jermun tulokset
- Maxin tulokset
- Jalin tulokset

..ja olipa mielenkiintoista taas tutkiskella tuloksia pitkästä aikaa. Aika paljon huomaan samoja piirteitä koirissa nyt vanhempina, vaikka en ole livenä muita nähnytkään kuin Jalia. Asia kyllä onneksi korjaantuu pian. Kesäkuussa ainakin pidetään pentutreffejä Japi-iskän luona. Max on kyllä yllättänyt mukavalla luonteellaan, vaikka testi vähän toista osoittikin. Se tulee kuulemma toimeen ihan kaikkien kanssa, eikä ärhentele :) Max on nyt myös aloittanut TOKO-kurssin! Jermu kuulemma oikein loisti pentukurssilla ja innolla ollaan jo seuraavalle kurssille menossa. Milakin käy ahkerasti viikottain TOKO:ssa ja näyttelytreeneissä sekä harjoittelee agilityä pihassa. Jali kävi Tiian kanssa viime viikolla mätsärissä ja hienosti oli pokannut sieltä palkintojakin :) Kiva on aina kuulla pentusten kuulumisia.

maanantai 25. huhtikuuta 2011

Kevät tulee!



Lumet suli uskomattoman nopeasti ja kevät tuli ihan yllättäen. Kalenteri alkaa täyttymään uhkaavaa tahtia.. Mutta kivahan se vaan on, että kaikenlaista mukavaa tekemistä on tiedossa :) Agilityä, tokoa, raunioita, mejää, näyttelyitä..

Pitkäperjantaina käytiin tempaisemassa Janen kanssa taas pari kisarataa. Tällä kertaa Hyvinkäällä. Ei voi olla todellista, että kaksi hylkyä saatiin taas aikaan! Vauhtia oli ihan mukavasti, mutta hallintaa ei sitten senkään edestä. Ihan kivoja pätkiä kyllä paikoin, mutta ei mahtanut mitään, kun koira ajautui taas väärille esteille. Tuntuu siltä, että tarvitsisin nyt kipeästi "Jasu-terapiaa" ;) Harmi vaan kun pikkupoju on viime aikoina aristanut taas vähän takajalkaa, eikä olla sen takia nyt agilityä tehty.

Perjantaina sain kuulla kuitenkin mukavia uutisia Lahdesta. Janen pentu Eetu (Achanthus Wild Bill) oli siellä näyttelyissä. Eetu sai ERI:n ja oli hienosti isossa näyttelyssä avoimen luokan urosten neljänneksi paras! Paljon onnea upeasta tuloksesta Eetulle ja Jonnalle :)

Meidänkin matka suuntautui Lahden suunnalle viikonloppuna. Mentiin sinne anoppilaan viettämään pääsiäistä. Kiva oli välillä vähän rentoutua, kun töitä on saanut viime aikoina paiskia niin hurjasti. Nautittiin koko porukka ulkona olosta aurinkoisessa säässä. Trimmauspöytäkin lähti matkaan ja vihdoin sain Jasunkin vähän siistimpään kesäkarvaan. Janestakin lähti taas ylimääräiset hapsut ja pohjavillat pois, joten toiveita ehkä olisi saada se näyttelyturkkiin toukokuun loppupuolelle.


Koirat löysivät kylpemispaikan lenkillä Hollolassa

Viime viikolla alkoi ulkotreenit agilityssä ja eilen päästiin vihdoin myös raunioille :) Kyllä Janessa riitti virtaa agilitykentällä ja raunioillakin se suorastaan loisti! Viime syksynä päästiin sen kanssa raunioille vain pari kertaa ihan pentujen lähdön jälkeen, joten hormonihuuruisena se ei tainnut vielä hommaa silloin oikein tajuta. Mutta nyt oli ihan eri ääni kellossa. Vinkulelupalkka toimii Janella oikein loistavasti ja nyt se juoksi ihan suoraan piilolle. Hienoa! Jasunkin etsinnät lähti käyntiin ihan entiseen malliin. Jasuhan on suorastaan luonnonlahjakkuus raunioilla ;) Ilmaisu sujuu jo ihan ongelmitta, nyt vain pitää keksiä sille vaativampia tehtäviä. Eilen opeteltiin paikantamaan haju pienestä betonirenkaan raosta. Rakoa kun haisteli, sieltä tippui makkaraa suuhun :) Paljon tuli taas minulle uusia juttuja, miten koiraa ohjataan oikein tuulen ja muiden esteiden mukaan. Hirmuisen mielenkiintoista ja paljon riittää opeteltavaa!

Toissa viikonloppuna oltiin koko viikonloppu Janen kanssa PetExpo-messuilla markkinoimassa Kusse&Kutta-tuotteita. Osallistuttiin Dogishopin järjestämään muotinäytökseenkin. Jane oli oikein mukava messukaveri, vaikka sunnuntaina taisi jo vähän alkaa kyllästyttää jo. Kaikki ihmiset se moikkasi häntä viuhuen ja olisi tietty halunnut tsekata kaikki vinkulelukojut ;) Tässä vielä yksi kuva muotinäytöksestä:

sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Jermu ROP-pentu



Jermu (Yonster's Monster Mascot) esiintyi tänään ensimmäistä kertaa näyttelyissä Vaasa KV:ssä. Olipa tuo näyttely ihka ensimmäinen Jermun omistajalle Tiinallekin, joten jännitystä oli varmasti ilmassa. Hienosti Jermu oli kuitenkin hoitanut homman kehässä ja kehän laidallakin osasi ottaa oikein rennosti :) Tuomari tykkäsi kovasti Jermusta, vaikka koosta toki huomauttikin. Jermusta tuli ROP-pentu! Upea tulos, vaikka ainut pentu olikin. Tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavia koitoksia. Olen niin iloinen siitä, miten upea poika Jermustakin on kehittynyt! Näyttää niin kovin paljon isältään Japilta ja luonnekin tuntuu olevan hyvin samanlainen.

Tässä vielä Tiinan lähettämä Jermun arvostelu:
"Oikeat mittasuhteet. Vankkarakenteinen pentu, ei tarvitse kasvaa enää. Oikeanmallinen pää. Hyvät korvat. Tummat silmät. Hyvä kaula ja ylälinja. Riittävä etu? Hieman pystyt lavat. Melko vahva rintakehä. Hyvät takakulmaukset. Oikea karvanlaatu. Häntä painuu selälle. Oikea askelpituus. Vispaa hieman edestä." (tuomari: Leni Finne, Suomi)

Onnea Jermu, Tiina ja Toni! ..ja kiitos ihanasta kuvasta :)

lauantai 9. huhtikuuta 2011

Hylkyputki jatkuu..

Pitihän se arvata, kun ensin menee hyvin, niin sitä ei voi seurata kuin armottomat epäonnistumiset :( Lempäälän surkeasti menneet kisat saivat eilen jatkoa Riihimäellä. Ohjelmassa oli meillä Janen kanssa kaksi hyppäriä ja yksi agirata. Tuomareina Savikko ja Savioja. Hylky saatiin jokaiselta radalta. Blaah. Ei tunnu nyt oikein onnistuvan mikään.

Eka rata oli periaatteessa ihan ok. Aika alussa hyppysuoran jälkeen Jane pääsi vaan lipsahtamaan väärälle hypylle, josta saatiin hylky. Siinähän meni sitten omat pasmat sen verran taas sekaisin, että ohjasin parissa kohtaa virheen jälkeen ihan eri lailla kuin piti. Mutta taisteltiin kuitenkin loppuun asti ja vikat esteet jopa meni ihan hyvin.

Tokasta radasta saatiin videokin:


Keppien ja renkaan jälkeen tuli tiukka kääntö okserilta keinulle, joka oli nurkassa. Tilanteeseen oli oikeastaan pakko tehdä takaaleikkaus, vaikka en kisoissa ole niitä juuri Janen kanssa uskaltautunut tekemään irtoamisongelmien vuoksi. Treenattiin ennen rataa takaaleikkausta ulkona lämmittelyesteillä ja yllättäen kisatilanteessa se onnistui oikein hyvin :) Muuten rata sitten meni niin kuin meni.. Kepeille taas perinteinen avokulmaan menovirhe. Itse kiirehdin taas ihan liikaa, kun olisi pitänyt vekata ja odottaa, että Jane hakee ekaan väliin.. Keinu nurkassa tuotti yllättäen vaikeuksia. Ihmettelin, kun Jane jäi himmaamaan keinulla, vaikka yleensä se tulee nätisti loppuun asti. Olin sitten jo auttamatta liian pitkällä ja koira jäi selän taa, jonka seurauksena kielto muurilta. Lopussa vielä yksi kielto putkelta. Taas samasta syystä kuin kaksi edellistäkin kieltoa. Etenin liian nopeasti jo kohti seuraavaa estettä. Olisi pitänyt vaan ottaa Jane mukaan edelliseltä putkelta, kun se jäi sinne himmaamaan. Ei tuossa tilanteessa noin kiire olisi ollut. Ääh. Millonkahan oikein opin olemaan kiirehtimättä??

Vika rata lässähti jo sitten heti melkein alkuun. Jane ei ollut taas ihan nopeimmillaan viimeisellä radalla ja homma tuntui aika vääntämiseltä. Yhdeltä putkelta se sitten ampaisi kohti ihan väärää estettä, josta taas meni omat pasmat sekaisin ja ohjasin sitten taas ihan väärin seuraavassa tilanteessa. Poistuttiin sitten radalta, että koiralle jäisi edes vähän parempi fiilis.

Toivottavasti onni kääntyisi pian, ettei tässä vajoa ihan pohjamutiin ;)