torstai 23. elokuuta 2012

Hienoja tuloksia Jalille ja Eetulle!

Kesä on hurahtanut hurjaa vauhtia, ja taas päivitykset laahaa perässä. Tässä pari kivaa Janen poikien tulosta näin alkuunsa :)

Jali (Yonster's Monster Master) kävi ihastuttamassa Kuopion turneella muutama viikko sitten. Jali matkusti sinne meidän kyydillä, kun oltiin sinne suunnalle menossa muutenkin ja kämppäsi sitten Lintan luona viikonlopun. Linta käytti sitä kahtena päivänä näyttelyissä Kuopiossa. Hienosti Jalin reissu meni niin käyttäytymisen kuin näyttelymenestyksenkin osalta! Aika hienoa nimittäin, että ERInomainen arvostelu ja nuorten luokan voitto irtosi molempina päivinä! Lauantaina Jali sai myös SA:n ja pääsi pyörähtämään Paras uros -kehässäkin. Aika hieno koira on Jalistakin siis kuoriutunut :) Se kyllä todellakin valloittaa välittömällä luonteellaan. Siellä se Lintan koirien joukossa juoksenteli, ihan kuin olisi aina ollut siellä. Ihana otus! Otimme Jalmarista poseerauskuviakin, mutta kappas vaan meidän koneelta tuhoutui kuvia, kun kovalevy hajosi ja tietysti juuri ne kuvat olivat kadonneiden joukossa :( Mutta onneksi otimme kuvia myös Lintan kameralla, laitan niitä tänne myöhemmin, kun vaan saan kuvia.

Tässä kuitenkin hienot arvostelut näin alkuun:

Yonster's Monster Master "Jali"

Kuopio KV 5.8.2012
tuomari: Annukka Paloheimo, Suomi

NUO ERI NUK1

Hieman pitkä. Jäntevä. Hyvä purenta. Hieman kevyt kuono. Spannattavissa. Hyvä takaosa. Ei parhaassa karvassa. Hyvä väritys. Liikkuu hyvin 

--

Kuopio KV 4.8.2012
tuomari: Laine Jensen Hanne, Tanska

NUO ERI NUK1 SA

Well balanced with strong masculine head. Well placed ears and eyes. Strong foreface, correct bite. Good neck, topline and tailset. Spannable. Legs should not be longer compare to ribcage. Well angulated front and rear with good hocks. Free mover. Acceptable coat.

--

Myös yksi mieltä lämmittävä tulos lisää tuli viime viikonloppuna jackrussellinterriereiden mestaruus-MEJÄ-kokeesta Jyväskylän Leppälahdesta. Janen ja Jätkän pentu Eetu (Achanthus Wild Bill) kävi ohjaajansa Jonnan kanssa toisessa kokeessaan ja hienostihan sieltä se 1-tulos napsahti! Älysti onnea Jonnalle ja taitavalle jäljestäjälle Eetulle. Ei paljon Eetu jäänyt siskonsa muutama viikko aiemmin saaneista pisteistä ;) Eetun pistesaldo nimittäin oli 44/50. Kyllä olen aika ylpeä näistä ipanoista!

Tässä vielä Eetun pisteet ja koeselostus:

MEJÄ-koe Jyväskylä, Achanthus Wild Bill "Eetu", tuomari: Jarno Hynninen

Arvostelu:
a) Jäljestämishalukkuus 6 (0-6)
b) Jäljestämisvarmuus 10 (0-12)
c) Työskentelyn etenevyys 9 (0-10)
d) Lähdön, kulmauksien, makauksien ja kaadon selvittämiskyky sekä tiedottaminen / kaadolla haukkuminen 11 (0-14)
e) Käyttäytyminen kaadolla 3 (0-3)
f) Yleisvaikutelma 5 (0-5)

Laukauksen sieto: Hyväksytty
Pisteet: 44/50
Palkinto: AVO 1, jaettu 3.sija

Koeselostus: Ohjattu lähtö, alkumakuun tutkiminen ja ripeää vauhtia matkaan. Osuudet mentiin suurimmaksi osaksi aivan jäljellä, mutta ilmavainulla avoimilla osuuksilla koira joutui tekemään muutaman ison suunnantarkistuslenkin.  1. kulma selviää rengastamalla, 2. kulman koira oikaisee.  1 makaus osoitetaan hyvin. Sorkka löytyy suoraan, ja sitä jäädään nuuhkimaan. Varman oloinen ripeä suoritus kehityskelpoiselta koiralta.

keskiviikko 1. elokuuta 2012

Varsin pätevä luolailija

Jatkokertomusta siis seuraa nyt viime sunnuntain keinoluolareissulta Orimattilaan. Nämä olivat Janen toiset luolatreenit. Tämä oli siis eri paikka kuin viimeksi. Nyt aloitettiin niin, että kettu laitettiin keskipesään ja koiraa houkuteltiin suoraan siihen putken "uraan" (siis putkeen, jonka luukku oli auki) sitä haukkumaan. Jane oli aluksi hieman ihmeissään tästä järjestelystä, eikä oikein halunnut tulla ketun lähelle, kun mies oli vieressä "pakottamassa" sitä putkeen. Kuitenkin haukkui oikein täpäkästi ketulle, mutta siirtyi vähän kauemmas kun yritimme saada sen putkeen. Sitten kun se tajusi, että siitä urasta pääsee luolaan, homma alkoi sujua. Luukku laitettiin siis kiinni ja Jane lähti seuraamaan kettua putkessa. Vähän oli välillä suunta hukassa, mutta hienosti ketun pesä kuitenkin löyty ja painostus alkoi :) Taas luukku avattiin ja ketun nenän edessä olevalla luukulla vähän vielä härnättiin koiraa ja sieltähän tuli oikein kunnon ärinät, kun kettu sähisi vastaan :D Hieno Jane! Lopuksi vielä Jane tuupattiin ihan väkisin ahdinkoon eikä päästetty poistumaan, joten sieltähän se sitten läpi sujahti. Tämän jälkeen Jane oli kyllä helteisellä ilmalla ihan puhki ja jäi vaan yhteen pesään möllöttämään ja tuijotti minua anovasti reiästä, että "ei jaksa enää". Joten päästimme sen lepäämään. Treenimestan pitäjän mukaan Jane olisi kyllä pian valmis kokeeseen. Vähän vaan vielä treeniä ja pikkaisen saisi kuulemma laihtuakin, että pystyisi liikkumaan sutjakammin.

Kyllä mä vaan olen aika ylpeä tuosta meidän ärripurrista! Nyt tuntuu se homma löytyneen, missä se on elementissään. Kyllä olen sen verran innostunut touhusta, että kai me sitä käyttövalionarvoa lähdetään metsästämään. Seuraavat treenit olisi kai jo kahden viikon päästä :)

Ulkona kettu ei ollut ihan niin kiinnostava kuin putkessa. Mutta pitihän sille kuitenkin haukut päästää ;)