sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Russeleiden käyttöleirillä

Oltiin viime viikonloppuna koko perheen voimin Suomen Jackrussellinterrierit ry:n järjestämällä käyttöleirillä. Leiri oli kyllä vain yksipäiväinen. Tai no, jos luolakokeisiin olisi osallistunut, niin ohjelmaa taisi innokkaimmilla riittää seuraavaan aamuun asti. Me osallistuttiin vain vesiriista- ja luolatreeneihin. Päätin jakaa tekemiset koirien kesken, joten Jasu päästi kokeilemaan vesiriistaa ja Jane luolakonkarina meni räyhäämään ketulle. Lauantaiaamu alkoi vesiriistalla. Oli hirmu kiinnostavaa päästä seuraamaan koirien edesottamuksia. Jasu oli aika luonnonlahjakkuus tässä(kin) lajissa, niin kuin osasin vähän odottaakin. Alkuun sorsa aiheutti tietysti vähän hämmennystä, mutta heti Jasu kyllä tajusi homman jujun, kun sorsa heitettiin veteen. Sieltähän Jasu sen oikein nätisti toi rannalle ja jäi jo odottamaan seuraavaa heittoa. Jasu saikin hakea sorsan vedestä aika kaukaakin ja minua alkoi ihan hirvittää jaksaako se uida painava lintu suussa. Mutta kyllähän Jasu jaksoi! Jos tätä lajia alkaisi oikeasti treenaamaan, niin hallittavuus olisi se juttu. Jasuhan (kuten oikeastaan kaikki muutkin leirillä olleet koirat) eivät lintua ohjaajalle palauttaneet, vaan yrittivät poistua sen kanssa rantapusikkoon ;) Mutta oikein oli kiva kokeilla uutta lajia ja huomata taas miten monitoimiotuksia russelit ovat!

Seuraavaksi ohjelmassa oli sitten luolatreenit Janen kanssa. Aluksi pyydettiin kettua katsomaan varmasti haukkuvaa narttua, koska yksi uroskoira ei haukkumaan innostunut. No, Jane pääsi sitten katsomaan kettua "telkkarista". Vähän toisen koiran läsnäolo kuitenkin Janea hämmensi, eikä se haukkunut kovin lähellä. Mutta haukkui kumminkin. Sitten Jane sai hetken huilia autossa ja kohta se pääsi sitten tositoimiin. Alku oli minusta nyt tosi hyvä. Meni suoraan ahdingon läpi luukulle ja alkoi haukkua. Mutta kun kettu päästettiin etenemään, Jane kävi taas vähän ylimääräisiä tarkistuslenkkejä väärillä pesillä. Lopulta, kun kettu löytyi, Jane alkoi painostaa sitä haukkumalla. Haukkui kyllä välillä aika kaukana ja katkonaisesti, joten aika samalla mallilla meidän treenit vaan junnaa. Mutta minulle tärkeää on, että koira tekee noinkin hyvin rodunomaista työtä. Ja hyvän treenin Jane taas sai. Hienoja koiria oli kyllä leirillä paljon ja pennutkin osoittivat olevansa lupaavia luolakoiria. Hienoa!

Tässä alla muutama kuva meidän koirista. Enemmän kuvia leiriltä löytyy täältä. Sorsa oli siis kuollut jo ennen treenejä. Luolakuvista on sensuroitu kettu pois.

PS. Vielä yksi juttu. Milalla alkoi juoksut. Meillä on siis astutushommia tiedossa tässä lähipäivinä. Kerron sitten myöhemmin lisää :)