tiistai 7. kesäkuuta 2011

Janen ensimmäinen MEJÄ-koeKyllä nyt on harrastettu metsässä tarpomista :D Heti MEJÄ-leirin perään meillä oli vuorossa virallinen MEJÄ-koe Uuraisilla, Keski-Suomessa. Kokeeseen osallistui peräti kolme russelia: Onni (Apollo), Marski (Miimoksen Catabrosa) sekä meidän Jane. Marski kilpailee voittajaluokassa, me muut vasta avoimessa. Johannan piti tulla alun perin Ilonan kanssa kokeeseen, mutta Ilona päättikin aloittaa juoksunsa juuri perjantaina, joten "varakoira" Onni pääsi sitten kokeeseen. Sää oli hirmuisen kuuma koko viikonlopun, joten vettä meni kyllä aikamoiset määrät. Janen koejälki oli onneksi aika varjossa, joten ei ollut vaaraa hyytymisestä.

Koeaamuna en saanut Janea millään kakkimaan. Se taisi tietää mitä oltiin menossa tekemään, eikä malttanut tehdä tarpeitaan. Jäljelle mentiin siis todella innokkaasti ja jäljestysvauhtikin oli minusta ripeämpi kuin möllikokeessa. Tosi hienosti Jane jäljesti aina toiselle kulmalle saakka, kunnes se sai selvästi jonkun muun hajun nenäänsä ja alkoi tehdä kieppiä. Lopulta ne tuoteet hirven hajut veivät sitten mennessään ja lenkki tuomittiin hukaksi. Tuomari käski palauttaa Janen jäljelle ja se lähti taas hyvin seuraamaan jälkeä. Kunnes sille iski kauhea kakkahätä ja poistui samaan suuntaan kuin aiemminkin :D Onneksi kuitenkin kyseessä oli vaan "paskarinki" ja tarpeet tehtyään Jane kävi iloisesti moikkaamassa sekä tuomarin että oppaan ja jatkoi jälkeä ihan kuin ei olisi mitään tapahtunutkaan :D Kovaa vauhtia mentiin suoraan kaadolle, jota Jane haisteli ja oli selvästi tyytyväinen löydöksestään.

Jännitys säilyi kokeessa melkein iltaan asti, kun odottelimme tuloksia. Russelit näytti taas miten taitavia pikkukoirat voivatkaan olla. Onni oli hienosti avoimen luokan paras koira 1-tuloksella pistein 46/50! Kyllä Johanna oli iloinen ja me muut russelistit tietysti riemuittiin siinä mukana :) Jane oli Onnin perässä heti hyvänä kakkosena 2-tuloksella ja pistein 35/50. Marskin tulokseksi jäi tällä kertaa voittajaluokassa VOI3. Onnea vielä kovasti Johannalle ja Onskalle!

Tosi iloinen olen Janen suorituksesta kokeessa, vaikka ehdinkin kyllä jäljen keskivaiheilla jo toivoa vähän parempaakin tulosta. Perus työskentely oli todella mainiota, kulmatkin Jane näytti tällä kertaa tosi selkeästi! Harmi vaan, että hirven jäljet kiinnosti niin kovasti. Mutta tämä tulos riittää meille aivan hyvin. Tärkeintä, että koira kuitenkin tietää mistä hommassa on kyse ja sillä on potentiaalia vaikka mihin :) Jatketaan treenailuja ja kokeeseen voisi taas yrittää ensi kesänä uudelleen.

Tässä vielä Janen tulokset arvostelu:

Tulos AVO2, pisteet 35/50, 2.sija

Jäljestämishalukkuus 4/6
Jäljestämisvarmuus 8/12
Työskentelyn etenevyys 6/10
Lähdön, kulmauksien, makauksien ja kaadon selvittämiskyky sekä tiedottaminen / kaadolla haukkuminen 11/14
Käyttäytyminen kaadolla 3/3
Yleisvaikutelma 3/5
Laukauksensieto Hyväksytty

Selostus: "Alkumakaus tutkitaan ja siitä reippaasti jäljelle. Ensimmäinen osuus melko tarkasti. Kulma tarkasti, osoittaa makauksen. Toisella osuudella pari lyhyttä tarkistusta ja yksi laaja lenkki jäljen sivulle. Osuuden puolivälissä hirvenjäljille aina hukkaan asti. Toinen kulma lenkillä, osoittaa makauksen. Kolmannella osuudella pitkä pisto sivulle, mutta palaa omatoimisesti. Muuten osuus tarkkaa jäljestystä. Jää nuuhkimaan kaatoa. Vain tuoreet hirvenjäljet sekoittivat tänään koiran hyvää suoritusta."


(Kuvat ei ole mejäilyhommista, vaan ihan vaan Viitaniemestä, kun käytiin katsomassa Sampsan ja Liljan uutta vauvaa. Aurinko paistoi niin kivasti, että piti ottaa Jasusta ja Janesta yhteispotretteja :))

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti