tiistai 3. marraskuuta 2009

Jasu kävi selkäkuvissa

Tänään vihdoin sain vietyä Jasun eläinlääkäriin syynättäväksi ja kuvattavaksi. Kaikenlaiset oireilut kun ei oikein ota loppuakseen. Kaverihan on ollut jäykkä ja liikkunut oudosti varmaan aina, mutta nyt kuvioihin on tullut mukaan välillä myös oikean takajalan ontuminen ja varominen. Jasu myös selvästi aristaa tassuihin ja selkään koskemista, ei hyppää autoon mielellään ja tutisee.. Siinä nyt ainakin osa oireista.

Jasu oli lääkärissä tosi nätisti. Jouduttiin odottelemaan aika paljon, kun siellä oli samaan aikaan kaksi tapaturman takia äkillisesti leikattavaa koiraa. Lääkäri päätyi siihen, että Jasua ei tarvitse nukuttaa ollenkaan röntgenkuvaan, koska se käyttäytyi niin rauhallisesti :) Lääkäri huomasi, että Jasu selvästi aristi ristiselkäänsä. Takatassuissa ei näyttänyt olevan mitään erityistä kipukohtaa, mutta taakse se ei antanut niitä kunnolla vetää. Siispä päätettiin ottaa sellaiset kuvat, missä näkyisi ristiselän alue hyvin. Samalla syynättiin myös lonkat. Sain itse pukeutua lyijypukuun ja pidellä Jasua pöydällä kuvien oton ajan. Hienosti kaveri pysyikin paikoillaan.

Sinänsä vähän harmi, mutta kuvista ei selvinnyt kyllä mitään syytä Jasun oireilulle. Selkä näytti kuvissa ihan moitteettomalta. Oikean jalan lonkassa oli nähtävissä pientä vaaleampaa aluetta, joka voi kertoa kulumisesta. Lonkat eivät olleet ihan priimat, mutta eivät erityisen huonotkaan. Lonkkamaljat eivät ainakaan olleet yhtään löysät.

Lääkäri sanoi, että jos tästä haluaisi ryhtyä lisätutkimuksia tekemään, niin seuraava vaihe olisi ottaa magneetti- tai varjoainekuva selästä, jossa näkyisi selkäydinkanavan tilanne. Siellä voisi esimerkiksi olla jotain tyriä, jotka aiheuttavat kipua. Mutta lääkäri sanoi, että jos koiralla ei tämän pahempia oireita ilmene, niin hän ei ainakaan näe suurta tarvetta lisäselvityksille. Enkä näe minäkään. Selkäydintyriä kun hoidetaan yleensä vain kipulääkityksellä ja levolla. Eli ihan samalla reseptillä, kuin mitä nyt saimme.

Kotiinviemisinä siis saimme kipulääkekuurin ja Doils nivelvalmistetta. Toinen lääkäri katsoo vielä kuvat, joten jäämme vielä odottelemaan hänen mielipiteitään Jasun tilanteesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti