sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Katsaus eteen ja taakseTaas on aika vuoden vaihteessa katsahtaa hetkeksi eteen ja taaksepäin. Mitä onkaan saatu aikaan ja mitä tuleva vuosi voisikaan tuoda tullessaan? Tämä vuosi on ollut perheessämme oikein mullistusten aikaa, kun ensimmäinen lapsemme syntyi elokuussa. Kuitenkin sain saavutettua ne tavoitteet koiraharrastusten suhteen, mitä olin tälle vuodelle asettanut. Jane nousi agilityssä 3-luokkaan helmikuussa ja muutaman nollatuloksenkin saimme keväällä kerättyä. Mutta sitten juoksukuntoni petti raskauden takia. Nyt on syksystä lähtien yritetty kerätä nollia lisää ensi kesän SM-kisat silmissä siintäen. Muutaman olemme saaneet kerättyä, mutta tuplanolla saattaa teettää kovastikin töitä. Joten saapa nähdä pääsemmekö tavoitteeseen Janen kanssa. Potentiaalia kyllä tuntuu tytöstä edelleen löytyvän, mutta Janen ohjaaminen ei aina ole helppoa, joten se vaatii minulta kovasti vieläkin opettelua.

Jasu sen sijaan on yllättänyt minut totaalisesti tekemällä agilityssä puhtaita, vauhdikkaita ratoja. Jasun selkä tuntuu olevan nyt aika hyvässä kunnossa. Tuplanolla meillä on jo takataskussa, joten minulla on aika hyvät fiilikset siitä, että voisimme tällä kertaa jopa onnistua. Mikä olisikaan hienompaa kuin kokea jälleen SM-kisat ja erityisesti vielä Jasun kanssa. Tässä meillä taitaa nyt olla elämämme tilaisuus päästä siihen tavoitteeseen, joten kovasti haluaisin yrittää.

Tulevan vuoden tavoitteet siis liittyy hyvin pitkälti agilityyn. Muita lajeja en ole erityisemmin miettinytkään. Vähän houkuttaisi vielä joku kaunis päivä osallistua ainakin toisen koiran kanssa rauniokokeeseen. Janen kanssa BH-koe olisi varmaan aika läpihuutojuttu, Jasun kanssa se tuottaisi huomattavasti enemmän töitä, koska se ei osaa ennestään oikeastaan mitään TOKO-liikkeitä. Molemmat alkavat olla raunioilla aika kisavalmiita (jos kouluttajaamme on uskominen). Jasu erityisesti, mutta ei Janekaan huono ole. Päinvastoin :D Kovasti ollaan siis Jeren kanssa molemmat hurahdettu raunioihin ja toivottavasti saisimme hyvää opastusta lajissa tulevanakin kesänä, että kehittyisin ohjaajanakin lisää.

MEJÄ:äkin kovasti haluaisin ainakin treenailla ja toivottavasti pääsisin osallistumaan johonkin kokeeseenkin. Janelle asettamani tavoite täyttyi viime kesänä, kun se sai MEJÄ-kokeesta tuloksen (AVO2), joten erityisiä tavoitteita ei enää oikeastaan ole. Jos Jane vielä kokeeseen menee, niin tavoitteena on tietysti 1-tulos. Ennemminkin kyllä toivoisin MEJÄ-tulosta Janen pennuille Ilonalle ja Eetulle, jotka molemmat ovat varmasti menossa kokeeseen ensi kesänä (jos vain paikan saavat). Hienoja jäljestäjiä kun löytyy Janen jälkikasvustakin :)

Myös omia kasvatteja toki myös haluaisin nähdä harrastusrintamalla. Kaikenlaista ajatusta onkin näyttelyistä ja muistakin harrasteista sekä luonnetesteistä. Toivottavasti saisimme mukavia tuloksia pentusille tulevana vuonna :) Mila tulee varmasti osallistumaan näyttelyihin ja kovasti toivoisin sen saavan sertejä. Niin kaunis tyttö minusta on. Myös agilityssä Mila alkaa kohta olemaan kisavalmis. Milan pennuttamista en ole vielä kyllä kovin pitkälle ajatellut, mutta varmaankin se on ohjelmassa sitten tulevana vuonna (2013), jos Mila terveet paperit saa. Tänä vuonna kyllä haaveilisin vähän Janen viemisestä johonkin luonnetestiin (luonne- tai MH-testi). Mukava olisi saada luonnetestituloksia pennuillekin. Kaikenlaista ajatusta sitä tietysti on, mutta aika on aina kortilla, joten saapa nähdä mitä kaikkea sitä ehtiikään :)

Kuvassa ollaan treenaamassa Janen kanssa meidän uudessa treenihallissa Ojangossa. Kyllä nyt kelpaa :)

Mukavaa alkanutta vuotta kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti