torstai 31. joulukuuta 2009

Kirmaten ensi vuoteenVuosi vetelee viimeisiään ja on aika vähän listata menneen vuoden kuulumisia. Vuosi on ollut täynnä tapahtumia. Mukaan on mahtunut paljon mukavia asioita, mistä olen todella onnellinen.

Suurimpana ilon aiheena tietenkin oli heti vuoden alussa Janen pentujen syntyminen. Neljä kaunista ja terhakkaalla luonteella varustettua russelin alkua asusti meillä kokonaiset 7 viikkoa. Ilona jopa vielä viikon pidempään. On ollut ihanaa seurata pentujen kehitystä pentuajan jälkeenkin. Kaikki saivat todella mukavat aktiiviset kodit! Kaikkien kotien kanssa ollaan pidetty yhteyksiä ja pidetään varmasti edelleenkin.

Agilityssä on tapahtunut paljon kehitystä molempien koirien kanssa. Suurimpana onnistumisena pidän Jasun upeaa nousua aina 3-luokkaan asti :) Kevät oli muutenkin todella meille onnistumisten aikaa, sillä meidät valittiin Jasun kanssa edustamaan JAT:ia Tornion SM-kisoihin joukkuekisaan. Suoriuduimme radasta vain yhdellä kiellolla ja joukkueen sijoitus oli 23. Upea kokemus!

Kevään kova treenaaminen taisi kuitenkin kostautua, sillä Jasu alkoi oireilemaan.. Agilityura on nyt ainakin toistaiseksi katkolla. Röntgenkuvista ei selvinnyt mitään selkeää syytä Jasun kipuiluille, joten syynä voi olla lihasvamma, selkäydinkanavan vamma tai ihan yksinkertaisesti vain Jasun jäykkyydestä ja huonosta liikkumisesta aiheutuva kipu :( Seurailemme tilannetta.

Janen kanssa tavoitteena oli aloittaa vuoden aikana myös kilpaileminen agilityssä. Hienostihan se Janen osaltakin alkoi. Ensimmäisistä kisoista tuli nollatulos ja toinenkin tupsahti melkein heti perään. Sitä kolmatta ollaankin sitten saatu odotella.. Mutta koko ajan vauhtia ja varmuutta on tullut lisää ja hienoja ratoja ollaan väläytelty :) Palkintopallillakin ollaan vierailtu useaan otteeseen.

Tokossa oli Janen kanssa vähän salaisena haaveena TK1-tunnuksen saavuttaminen. Sitä ei kuitenkaan tänä vuonna vielä saatu. Kolmessa kokeessa käytiin ja ihan hienosti ne kuitenkin sujuivat. Varsinkin ylpeä olen meidän toisesta kokeesta, jossa Jane saavutti 1-tuloksen lähes virheettömin suorituksin Keuruulla ampumaharjoitusten paukkeessa! Voitimme koko luokan :) Tokossa siis koulutustunnuksen metsästäminen jatkuu ensi vuonna. Kokemukset tämän astisista kokeista ovat kyllä olleet välillä sen verran kuumottavia, että vähän hirvittää mennä seuraaviin kokeisiin. Jane on kyllä osannut käyttäytyä oikein asiallisesti, mutta muut koirat eivät aina ole olleet yhtä tottelevaisia. Täytyy toivoa, ettei ketään isoa pelottavaa räyhää satu meidän paikkamakuuseen..

Ensi vuodelle olisi tavoitteena nostaa Jane kesään mennessä agilityssä ainakin 2-luokkaan. Jasun kanssa olisi haaveena päästä myös muutamiin kisoihin. Pitää välillä käydä tekemässä ihan pieniä treenejä, ettei taidot ruostu. Myös mejää olisi tarkoitus harrastaa enemmänkin. Jos vaikka saisin vihdoin ilmoitettua Janenkin mejä-kokeeseen. Myös keinoluolat kiinnostaisi meitä, ainakin Janen osalta.

Jane olisi myös tarkoitus astuttaa seuraavista juoksuistaan kesällä :) Urosvalinta alkaa olla selvillä, mutta en paljasta sitä ihan vielä. Kiinnostuneet voivat toki ottaa yhteyttä ja kysellä lisää. Etsin pennuille aktiivisia ja harrastuksista kiinnostuneita koteja.

Mitähän kaikkea jännää uusi vuosi tuokaan tullessaan.. :) Oikein menestyksekästä tulevaa vuotta kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti