maanantai 10. tammikuuta 2011

Kettuterrierilapsia synnyttämässä


Liekki "synnytyssalissa" ennen ekan pennun syntymää

Viime viikolla oli jännät paikat, kun tätini kettuterrieri Liekki sai pentuja. Oltiin puhuttu jo syksyllä hyvissä ajoin, että menen sitten avuksi synnytykseen. Uuden vuoden jälkeen Liekin lämmöt alkoivat laskea ja piti alkaa valmistautumaan lähtöön Kangasniemelle. Laskettu aika oli vasta loppiaisena, torstaina, mutta lähdin matkaan jo tiistai-iltana, koska silloin Liekin lämpö käväisi jo 36,5:ssä. Itse synnytys kuitenkin alkoi vasta juuri laskettuna päivänä, eli torstaina.

Kaikki meni ihan hienosti ensikertalaisella ja aika lailla samaan tapaan kuin Janen synnytykset. Syntyi yhteensä 5 pentua: 1 uros ja 4 narttua. Pennut oli tosi pieniä (ainakin Janen pentuihin verraten), mutta kaikki älyttömän reippaita ja osa jopa näytti jo melkein kävelevän (!??!). Painot olivat 130g ja 165g välillä. Suosikikseni muodostui ensimmäisenä syntynyt tyttö, jolla oli poikkeuksellisen tumma pää. Pieni viiru vain keskellä naamaa <3 Kaikki näyttivät lähes musta-valkoisilta syntyessään, mutta kolmivärisiä pennuista tulee. Pennut nimettiin syntymäjärjestyksessä: Nappi, Kerkko, Pinni, Neppari ja Pipari.


Emo ja kaksi ekaa pentua: uros ja kaunispäinen narttu

Nyt vaan kovasti tsemppiä Ylösen perheelle pentujen hoitamiseen! Paljon olen kuullut kuulumisia tässä viime päivinä ja pienet ovat alkaneet nostaa painoaan.

Tässä vielä pieni mainos pentusista, jos etsit (tai tiedät, että joku etsii) mukavaa harrastuskaveria. Nartut ovat ilmeisesti kaikki vielä vapaana. Uros jää kotiin asumaan. Pentujen isä on FIN MVA Hit TheRoad Made in Savoy (Velho) ja emä Double Star's Fireflame (Liekki). Pennuista odotetaan mukavia harrastuskoiria. Niistä voisi olla hyvinkin esimerkiksi luolille, agilityyn ja näyttelyihinkin. Emä on saanut näyttelyistä EH:n ja on oikein topakka ja pienikokoinen vahvakarvainen narttu. Molemmat vanhemmat ovat tricolor-värisiä, joten pennutkin luultavimmin ovat.

Pentukyselyt tädilleni Maija Ylöselle numeroon: 044 068 4400


Tässä kaikki suloiset pentuset heti syntymän jälkeen. Uros on värikkäin, nartut vaan peräpäästä ja päästä värittyneitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti