keskiviikko 12. tammikuuta 2011

Mennyttä ja tulevaaMinulla on ollut tapana listata aina vuoden vaihteessa kuluneen vuoden tapahtumia. Uusi vuosi on jo lähtenyt käyntiin kovaa vauhtia, mutta tässä nyt tulee vielä muistoja ja onnistumisia viime vuodelta:

Suurimpana ilon aiheena tietenkin täytyy mainita Janen toisen pentueen syntymä viime elokuussa. Sitä kautta on tietysti tullut kaikkea muutakin uutta, kuten oman kennelnimen saaminen ja kasvatustoiminnan aloittaminen. En voisi olla tyytyväisempi pentusiin ja niiden koteihin :) Paljon olen saanut siis taas uusia ystäviä ja kontakteja pentusten kautta. Olen todella iloinen, että olen saanut tutustua mielettömän upeaan koirapersoonaan, eli pentujen isään Japiin ja sitä kautta myös Japin omistajaan Tuulaan. Kuinka voisinkaan kyllin kiittää tästä kaikesta yhteistyöstä ja vieraanvaraisuudesta :)

Toki olen pitänyt myös yhteyttä Janen ensimmäisiin pentuihin ja olen todella iloinen siitä, kuinka aktiiviset omistajat niilläkin pennuilla on :) Eetu keräsi kesällä tuloksia ulkomailla näyttelyissä. Upeimpina saavutuksina kaksi sertiä Virosta. Nyt odottelemme ensi kevättä, jolloin Eetu pääsee jatkamaan MEJÄ-harrastustaan ja kenties menee pian kokeisiinkin. Ties vaikka saisimme Eetusta vielä virallisen Viron muotovalion (Virossa vaaditaan nykyään käyttötulos, että pääsee valioksi). Donna ja Ilona taas ovat kunnostautuneet agilityn saralla. Donnan kanssa olisi tarkoitus ainakin mennä keväällä ensimmäisiin möllikisoihinkin ja virallisiinkin, kunhan keinukammo saadaan voitettua.

Kulunut vuosi on kyllä tuonut kaikenlaisia muutoksia elämään yleisestikin. Muutimme aika tarkalleen vuosi sitten pääkaupunkiseudulle. Meni tietenkin aikansa ennen kuin sain koiraharrastukset pyörimään entiseen malliin. Mutta nyt alkaa tuntua siltä, että mahdollisuuksia on enemmän kuin tajuaakaan. Agilityseuraan pääsimme kesällä ja siellä treenailtiinkin Jasun kanssa ahkerasti, kun Jane hoiti pentuja kotona. Yllättävän hyvin Jasun paikat on kyllä nyt treenaamista kestänyt. Kisat on tosin jääneet nyt vähemmälle. Ilokseni meidät kuitenkin valittiin kesällä entisen seuran SM-joukkueeseen. Jasun upea suoritus kisoissa on kyllä ehdottomasti "uramme" kohokohta! Selvisimme ensimmäisen kerran 3-luokan radasta puhtaalla tuloksella ja vielä alle ihanneajan :) En voi sanoin kuvailla miten upealta se tuntui. Niin paljon on ollut ongelmia Jasun kunnon kanssa, mutta silti pystyimme pitkän tauon jälkeen ihan nappisuoritukseen. Voi olla, ettei toista samanlaista tilaisuutta koskaan Jasulle enää tule, joten senkin takia arvostan tulosta mielettömästi.

Janen kanssa saavutimme sentään kesän tauosta huolimatta yhden tavoitteistamme, nimittäin sain kuin sainkin Janen nostettua keväällä 2-luokkaan. Senkin jälkeen on saatu 2 LUVA-nollaa, joten yhden LUVA:n päässä olisi enää nousu 3-luokkaan. Olenkin nyt ottanut sen kevään tavoitteeksi. Kesällä voisi sitten alkaa keräämään nollia kesän 2012 SM:t mielessä. Tuntuu, että aika kauan ollaan Janen kanssa kisoja tahkottu. Mutta kehitystä on tapahtunut koko ajan, joten eiköhän tämä vielä tästä iloksi muutu :) Janessa on kuitenkin niin älyttömän paljon potentiaalia, joten uskon, että siitä voisi olla vielä vaikka mihin.

Yhtenä ilon aiheena kuluneelta vuodelta pidän myös täysin uuden harrastuksen aloittamista. Jasun kanssa päästiin keväällä tutustumaan raunioihin ja innostuttiin hommasta kovasti. Janekin vähän aloitteli etsintöjä syksyllä pentujensa jälkeen. Nyt melkein jo odotan kevättä, että päästään taas tositoimiin :) Ihana nähdä varsinkin, miten Jasu nauttii etsimisestä ja saa kiipeillä raunioilla oman mielensä mukaan.

Tokoilut on jääneet kyllä menneenä vuonna harmillisen vähiin. Ei olla nyt päästy jatkamaan TK-tunnuksen metsästämistä. Enkä toisaalta tiedä riittääkö kiinnostukseni siihen tarpeeksi. Agility taitaa kuitenkin olla meidän laji. Lisäksi haluaisin tehdä enemmän verijälkiä. Jospa nyt sitten vihdoin päästäisiin Janenkin kanssa sinne kokeisiin asti! Lisäksi kesäksi olen suunnitellut meneväni pitkästä aikaa näyttelyihin Jalin ja Milan kanssa. Ties vaikka ilmoittaisin huvikseen Janenkin :D

Mitähän kaikkea uusi vuosi tuokaan tullessaan. Toivottavasti ainakin paljon hyviä agilitysuorituksia sekä raunioilla ja metsässä tarpomista :)


(Tämän postauksen kuvat on otettu viime viikonloppuna Muuramessa, kun lenkkeiltiin jääuralla. Mun ihanat karvanassut!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti