torstai 26. heinäkuuta 2012

Jasu Haastajatehis-ryhmään!

"HSKH:n tehoryhmä on ryhmä, jota HSKH tukee kansallisesti korkealle tasolle pyrkiviä koirakoita. Tehoryhmäläiset on jaettu kahteen ryhmään huiput ja haastajat. Haastajatehiksen tarkoitus on tukea uusien potentiaalisten koirakoiden nousua kansalliselle huipputasolle. Tehoryhmään valittavien koirakoiden päätavoitteena ovat vuoden 2013 arvokilpailut, SM-kilpailut kesäkuussa 2013 ja MM-karsintakilpailut heinäkuussa 2013. Ottaessaan vastaan tehoryhmäpaikan ohjaajat sitoutuvat tähän tavoitteeseen ja sen edellyttämään harjoitteluun."

Kesäkuussa käytiin molempien koirien kanssa Tehisryhmän näyttötilaisuudessa, jossa oli arvontaraati arvioimassa suorituksia. Ennen näyttötilaisuutta piti kirjoitella pitkä sepustus koirien tasosta, tavoitteista, kisatuloksista yms. Näyttötilaisuudessa suoritettiin kohtalaisen pitkä rata kolme kertaa peräjälkeen, niin että välissä pidettiin vain noin minuutin tauko. Oli siinä juoksemista kerrassaan, kun kahden koiran kanssa menin :D Aika sähellykseksi meni homma kyllä molempien kanssa, en ollut kovin tyytyväinen suorituksiin. Jane meni aika lailla niin kuin oli odotettavissa: haki aluksi vääriä esteitä ja vauhti tyssäsi niistoihin. Jasu meni aika tasaisen varmaan tyyliinsä, mutta pyyhälsi kerran renkaan ohi ja kepeillä tuli virheitä (koska niitä ollaan oikeesti treenattu ihan liian vähän!). Mutta viimeinen pätkä taisi mennä ihan nollana läpi, kun muutin ohjauskuvioita.

Aika pitkään sai Tehis-haun tuloksia odotella. Nyt ne viimein tulivat. Vähän yllätyksekseni Jasu valittiin Haastajatehis-ryhmään! Olin vähän kirjoittelemani hakemuksenkin perusteella pohjustanut Janen potentiaalia, mutta näyttötilaisuuden perusteella Jasu oli valitsijaraadin mielestä kuitenkin se potentiaalisempi koira. Huipputehis-ryhmään olisi Jasun tulokset riittäneet, mutta näyttötilaisuudessa osoittautui, että Jasu ei ollut tarpeeksi estevarma (joka ei ole sinänsä yllätys, koska olemme treenanneet viime kaudella niin vähän), joten "ohjaajan tulee panostaa esteosaamiseen". Vähän jäi kaivelemaan kun Janen kohdalla luki vaan, että "Lähtöongelma. Vauhti ei riitä. Ohjaajan toinen koira potentiaalisempi." Tottahan se on, että Janen treenimotivaatio ei aina ole paras mahdollinen, mutta kisoissa se kyllä pystyy onnistuessaan tekemään kovempia aikoja kuin Jasu, siitä olen varma! Mutta näillä nyt mennään ja ihan älyn iloinen olen siitä, että Jasu saa nyt vanhoilla päivillään vielä kunnon treeniä ja näyttää mihin sen rahkeet riittävät. Toivotaan vaan, että paikat pysyy kunnossa. Fyssarilla nyt täytyy kyllä muistaa ravata molempien kanssa ahkerasti. Janekin kyllä saa näyttää mistä pikkukoirat pissii, joten samat tavoitteet kyllä asetan molemmille koirille. Ja varmasti Janekin hyötyy näistä treeneistä :) Jännityksellä odotan mitä tuleman pitää.

Pakko laittaa vielä tähän mukaan pari tuoretta kuvaa meidän 7-vuotiaasta "tehorusselista" Jasusta, joka vaan on niiiin maailman ihanin koira ja ihan kaikkien paras kaveri <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti