perjantai 13. heinäkuuta 2012

Kesää tähän asti

Niin on ollut meillä tohinaa koko kesän, etten ole ehtinyt yhtään päivittää kuulumisia. Nyt sitten tämmöinen megapäivitys. Toivottavasti muistan kaikki oleelliset asiat.

Ensin agilitykuulumiset, koska ne nyt ovat olleet päällimmäisinä mielessä :) Jasun kanssa käytiin SM-joukkue juoksemassa Tikkakoskella. Olimme siis tällä kertaa mukana Suomen Jackrussellinterrierit ry:n joukkueessa. Joukkuekavereina meillä oli Lumi, Rassi & Johanna sekä Äksy & Reetta. Tosi mukavaa oli viettää päivää russeliporukassa! Kiitti kamut :) Joukkueen tulossaldo vaan jäi aika laihanlaiseksi. Ensin Lumi ja Äksy hyllyttivät, joten ihan paineitta pääsi radalle lähtemään. Käytin Jasua uimassa ennen starttia, ihan radan vieressä oli uimapaikka. Tuntui, että Jasu oli aika pihalla radalla, kun uimaan olisi niin kovasti tehnyt uudestaan mieli. Olin itsekin aika kohmeessa, joten tuli kämmäiltyä heti alkuun kielto kolmannelle hypylle. Siitä sitten sählinki jatkui keppivirheellä ja lopussa vielä yksi kielto. Mutta tulos kumminkin. Aika oli kyllä hämmästyttävän hyvä noilla kolmella virheellä, -3,68 sekkaa.. Luulen, että siinä oli voinut tulla joku virhe tuloksiin, koska Jasu ei minusta mennyt ihan täysillä.

Käytiin myös juoksemassa toinen joukkuekisa melkein heti perään Agirodussa. Siellä joukkuekavereina meillä oli Tanja & Trace ja Katariina & Bugsy. Minulla oli molemmat koirat kisaamassa. Jasu kipaisi radan nollalla aikaan 49 sekkaa. Jane teki parikin virhettä kepeillä, kun sisäänmeno ei meinannut oikein onnistua, ja siitä sitten aikavirhettä 59 sekkaa. Ihan positiivista oli, että molemmat koirat meni minusta lujaa ja innolla, vaikka nuo ajat eivät nyt ihan sitä kertoneet. Loppusuoran oma hitailu taisi hidastaa koirienkin menoa ;) Joukkueen kokonaissijoitus oli 26.

Sitten päästiin viimein 9.7. virallisten kisojen makuun. Sain lapselle hoitopaikan mummolasta, niin lähdin ihan itsekseni fiilistelemään aurinkoisena iltana Purina openiin. Jane starttasi koko porukan ekana, mikä sai ihan turhaa ylimääräistä jännitystä aikaan. Mutta jännityksestä huolimatta teimme hienon 0-radan piiiitkästä aikaa! Kylläpä nousi kisafiilis kohisten :) Myös Jasu päräytti samaisella radalla nollan sitten perään. Ihanneaika oli kyllä ihan jotain 3-luokkaan kuulumatonta, 60 sekkaa :D Mutta kyllä Janella olisi varmasti aika riittänyt tiukemmallakin ihanneajalla, etenemä oli kuitenkin 4s. Janelle siis aika -17,49 ja sijoitus 9/55. Jasu oli hienosti perään tuloksissa 11. ajalla -15,26. Kerrankin sain vertailuajan koirilleni. Kyllä se Jane vaan nopeammin pinkoo ja vieläkin riittää hyvin kiristettävää, sillä radan reunalla olevat hypyt olivat jälleen hitaanlaisia.

Toinen rata oli sitten hallissa ja siellä ihanneaika oli sitä normaalia tiukkaa kamaa. Jane meni taas ensin. Homma alkoi mennä huonosti, kun suoran putken jälkeen unohdin ohjata ja Jane teki kiellon. Sitten heti perään se ei nähnyt A-estettä ollenkaan ja sujahti varmaan 5 kertaa putkeen. Olihan se kontakti aika saman värinen kuin hallin lattia, mutta ei sillä nyt silmissäkään mitään vikaa pitäisi olla. Putki-kontakti -erottelutreeniä siis tiedossa! Jasu teki taas nollan, mutta tällä kertaa ei aika riittänyt, vaikka minusta ihan sujuvasti jälleen mentiin. Alussa olisi pitänyt vedättää lujempaa. Mutta kaikin puolin hienot kisat. Nyt on molempien koirien SM2013-nollatili avattu! :)

Sitten vähän Milan (Yonster's Monster Magic) kuulumisiakin. Mila on treenaillut Sagin alueellisessa ryhmässä kerran kuussa ja kehitystä on kuulemma tapahtunut :) Kepit olivat kouluttajan mielestä liian hitaat, joten niiden kanssa on tehty nyt töitä. Mila teki taas vähän lyhempiä keppisarjoja omassa pihassa ja vauhti on kuulemma nyt alkanut löytymään. Hienoa! Mila kävi myös pyörähtämässä Kotkan näyttelyissä Lindan kanssa. Tuliaisina jälleen luokkavoitto nuorten luokasta. Mila sai ERI:n ja SA:n, mutta sijoitusta paras narttu kehässä ei tullut tälläkään kertaa. Älyn hieno tulos tytölle kuitenkin! :) Arvostelu oli myös hurjan hyvä: "Good type. Feminine head with pleasing expression. Good angulation front and rear. Well developed chest. Good topline and tail set. Excellent movement."

Myös Eetu (Achanthus Wild Bill) kävi alkukesästä näyttelyturneella Virossa ja Liettuassa. Viron Voittaja -näyttelystä tuli paras tulos PU2, mutta muuten ei erityistä menestystä tullut tällä kertaa. Eetu kävi myös suorittamassa MH-testin aika odotettavin tasapainoisin tuloksin :) Yritän saada tulokset Eetun sivulle päivitettyä piakkoin.

Jere piti juhannuksen jälkeen pari viikkoa lomaa. Melkein koko ekan viikon koirat oli lomailemassa vanhempieni luona Muuramessa. Siitä sitten lähdettiin vähän reissuun. Ensin Tahkolle pyöräkisoihin ja sieltä Ruotsin lappiin ja vähän Norjan puolellekin. Loppulomalla ehdittiin vähän mökkeilläkin Paltamossa. Kyllä koirat tykkäsivät automatkailusta ja erityisen kivaa oli vaellusreissu Björklidenissä. Mutta mökkeily tietysti sitä kivointa puuhaa :) Jasu oli irti mökillä koko ajan. Välillä se vaan rötkötti heinikossa ja kävi itsekseen uimassa. Jane piti välillä laittaa hihnaan, kun oltiin sisällä. Kerran se kävi oman lenkinkin tekemässä metsässä ja kolusi aitan aluset hiirien toivossa. Mutta kyllä ne vaan nauttivat olostaan! Tässä muutama kesäkuva ja Jasun SM-kisarata (kiitos Johannalle siitä!):Ei kommentteja:

Lähetä kommentti