sunnuntai 21. helmikuuta 2010

Vuosikokouksessa

Eilen olin ekaa kertaa elämässäni russeliyhdistyksen vuosikokouksessa. Olen jo monesti miettinyt, että olisipa mukavaa päästä mukaan. Nyt kun kerran täällä asutaan, niin on vähän helpompi osallistua "häppeningeihin" :) Pääsin kokoukseen Tytin ja Sadun kyydissä. Aluksi oli viralliset osuudet ja iltapäivällä sitten Hannes Lohen luento koirien geenitutkimuksista. Luento oli tosi mielenkiintoinen ja herätti paljon ajatuksia! Toisaalta geenitestit on tosi hieno juttu, mutta toisaalta taas se pistää miettimään kaikenlaista. Entäs jos niitä ei osata käyttää oikein hyödyksi? Entäs jos joku sairaus tai epätoivottu ominaisuus saadaan vähenemään rodusta, mutta sitten joku toinen ikävä piirre pompsahtaa jostain esille? Haluanko oikeasti tietää kaiken koirani perimästä? Huh, aika isoja juttuja..

Mutta se oli tosi positiivista kuulla, että russeleiden kannan geenipoolin tilanne näyttää tosi hyvältä :) Siltä osin tietenkin, mitä kantaa ollaan tähän mennessä tutkittu. Salukin rinnalla russeli on yksi monimuotoisimmista roduista. Toivottavasti vain pystymme pitämään kannan yhtä elinvoimaisena tulevaisuudessakin! Mielenkiinnolla odotan toteutuuko suunnitelmat näytteenottotilaisuuden järjestämisestä. Olisi kiva saada omat koiratkin mukaan tutkimukseen.

Hirmu kivaa oli kyllä kokoustamassa. Oli kiva jutella uusien ja vanhojenkin tuttavuuksien kanssa. Innolla odotan yhdistyksen tulevia tapahtumia. Erityisesti toivon, että mejäkoe ja -leiri järjestyvät!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti