tiistai 19. lokakuuta 2010

Raunioita ja kynsiongelmia

Viikko sitten Jane pääsi aloittamaan ihan kunnolla rauniohommat, kun otin senkin treeneihin mukaan. Tutustuttiin maalimiehiin vähän "sattumalta", nimittäin käveltiin vain kasoilla ja ihan "vahingossa" löydettiin pari maalimiestä siinä matkalla. Siis ihan suunniteltu juttu, eikä mitään sattumaa oikeasti. Viimeisen se tuntui jo selvästi vähän haistavan, kun oikein juoksi häntä viuhuen moikkaamaan :) Otettiin Janelle käyttöön lelupalkka, koska uskon sen olevan sille se maailman paras juttu.

En vaan tiedä repeytyikö Janen kannuskynsi raunioilla vai metsälenkillä. Semmoinen ikävä vaiva nyt nimittäin tuli heti pentujen jäljiltä. Kynsi on suorastaan kuoriutunut kuin sipuli ja alkaa vuotaa verta tosi helposti. Kävin sitä eilen näyttämässä eläinlääkärillekin ja saatiin siihen parin viikon antibioottikuuri, vaikka ei se tulehtuneelta vaikuta. Jos se tulehtuu, niin sitten pitää varmaan leikata koko kannus irti. Täytyy nyt vaan olla tarkkana, ettei se pääsisi uudelleen repeytymään. Onneksi Jane antaa teipin olla, ettei tarvitse tötteröä pistää päähän. Eli ikävä kyllä agility on nyt vähän aikaa meillä kiellettyjen lajien listalla. Mutta raunioilla käytiin maanantaina kynsi teipattuna.

Kouluttajalla taisi vähän mennä mun koirat sekaisin, kun teki Janelle vähän turhan vaikeat piilot. Janen kanssa kun on tokoiltu niin paljon, että se mielellään pyörii mun jaloissa. Seuraavalla kerralla pitää tehdä sille "haamuja", että lähtisi innokkaammin irtoamaan maalimiesten luo. Kyllä se ihan selvästi maanantaina innokkaasti etsi, mutta tuli aina kertomaan mulle, että "tuu nyt mun kanssa kattomaan, kun tuolla on joku tyyppi piilossa" ;) Jasun etsinnät sujuu edelleen ihan super hienosti. Nyt vaan ollaan tehty umpipiiloja niin monta kertaa, ettei se meinannut enää muistaa ollenkaan, että piilon sisäänkin voi yrittää mennä :D

2 kommenttia:

  1. Paljon ilmakylpyjä ja huuhtelua sen kynnen kanssa :) Foxylta on revitty kahdesti kynsi irti, ensimmäisen kerran haudottiin sitä kääreessä vähän liiankin kanssa ja heti kun otettiin kääre pois ja alettiin huuhtelemaan ja pidettiin vain ohutta vauvan sukkaa jalassa se alkoi paranemaan. Taisi silloin olla antibiootitkin.

    Toisella kerralla oli helpotukseksi talvi, sen kanssa ei käyty lääkärissä kun asuttiin tuolloin el-hoitajan vuokralaisina joka irrotti repsottavan kynnen "kuoren". Tuolloin ei kääritty kynttä muistaakseni ollenkaan, vaan se parani ihan itsekseen, huuhdeltiin kyllä paljon. Molempiin kasvoi uusi kynsi tilalle, vaikka ell sanoikin, ettei näin välttämättä käy.

    Pikaista paranemista! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitti vinkeistä! Mä varmaan jo aloin hautomaan tuota :/ Pitääkin yrittää olla ilman sidettä enemmän. Se on vaan vaikeaa, kun riittää, et tuo jää kiinni johonkin peiton reunaan, niin heti repsahtaa taas. Äh, pitääkin olla tämmöinen riesa!

    VastaaPoista