tiistai 31. toukokuuta 2011

MEJÄ-leiri 2011

Viikonloppu vietettiin mukavasti jo perinteeksi muodostuneella russeliyhdistyksen MEJÄ-leirillä Kuopion Kurkimäessä. Reissuun lähdettiin jälleen "vanhalla kunnon porukalla", eli Johannan & Ilonan, Martan & Väinön ja Janen kanssa. Myös Onni oli matkassa mukana turistikoirana, Jasu jäi Muurameen vanhempieni luokse. Koska olimme viime vuonnakin leireilemässä, nyt osallistuimme sitten jatkoryhmään, johon kuului yhteensä kuusi koirakkoa. Jatkoryhmän ohjelmassa oli ihan oikeita kokeita muistuttavat möllikokeet, joten lauantai kului aika tiiviisti metsässä jälkiä tehden. Sunnuntaina vasta koirat pääsivät tositoimiin, eli jäljestyshommiin. Möllikokeen jäljet olivat noin 600m mittaisia (kun oikeassa kokeessa ne on n. 900-1100m). Lauantai oli aika sateinen päivä, joten melko rankkaa oli metsässä tarpoa (varsinkin ison mahani kanssa..). Mutta sunnuntai meni jo kevyemmin, kun ilmakin suosi ja tajusin ottaa enemmän eväitä mukaan.

Sunnuntaiaamun ohjelmassa oli ensin paukkutesti ja sitten lähdettiin metsään. Hienosti kaikki koirat kestivät pamaukset :) Ilonan ja Johannan jälki oli tosi haastava (tiesin sen, koska olin ollut tekemässä sitä Anitan kanssa). 2.suoralla oli mm. yhteensä viisi ojan ylitystä! Hienosti Ilona kuitenkin oli jäljen selvittänyt ja Johanna oli oikein tyytyväinen typykän työskentelyyn. Janen jälkikin oli alusta aika haastava, mentiin osittain metsäkoneen uraa ja hakattua metsää. Siinä Janen jäljestys vähän herpaantuikin ja se ajautui jostain syystä pois jäljeltä. Tuomari tuomitsi sen hukaksi ja koira palautettiin jäljelle. Loppujälki sujui kuitenkin ongelmitta ja aika rauhalliseen tahtiin. Kivasti on tullut Janen menoon iän myötä malttia ja keskittymistä! :) Ennen kotiin lähtöä tulokset ruodittiin yhdessä aivan kuten oikeassakin kokeessa. Parhaiten jälkensä selvitti Anitan koira Eppu (Kairojen Annastiina) AVO1-tuloksella. Seuraavaksi paras tulos oli Väinöllä (Riikolan Pelimies) ja Martalla, myöskin AVO1. Ilonakin sai hienosti 1-tuloksen ja sijoittui heti Väinön jälkeen kolmanneksi! Jane oli sitten sijalla 4. tuloksella AVO2. Olen oikein tyytyväinen Janen suoritukseen, mutta erityisesti ilahduttaa Ilonan upea työskentely :) Ensi sunnuntaina on sitten meillä virallinen koitos edessä. Myös Ilona osallistuu kokeeseen (jos ei aloita juoksujaan sitä ennen).

Tässä Janen ja Ilonan tulokset tuomari Jari Poikolaisen sanoin:

Johanna Ikäheimonen ja Ilona (Achanthus Doris Day)
AVO 1 43-45p.
(tuomarin pistearvio)

Ilona lähti jäljelle intoa puhkuen. Alkuohjauksella voisi saada rauhoitettua koiran menoa. Melko lailla jälkitarkasti 1. kulmalle kävellen sen ohi. 2.osuudella iloisesti hypähdellen ojien yli. 2. kulman merkkasi pysähtyen ja haistellen, minkä jälkeen tarkistuslenkki n. 15 metrin kaarroksella, palasi takaisin makaukselle syöden sen. Tämän jälkeen lähti heti verijälkeä pitkin 3. osuudelle, jonka puolessavälissä piti sopivassa ojanpohjukassa juomatauon, minkä jälkeen jäljesti varmasti jälkeä pitkin kaadolle, jonka osoitti haistellen.

--

Jonna Keskiaho ja Jane (Achanthus Calamity Jane)
AVO 2 37-39p.
(tuomarin pistearvio)

Hyvin ohjattu alku. Rauhallista hyvävauhtista jäljestämistä. 1. osuuden puolivälissä poistui jäljeltä sivuun tarkistamaan, mikä johti hukkaan. Palautettiin jäljelle, jota jäljesti rauhallisesti polveillen molemmin puolin 1. kulmalle makauksen merkaten sen. 2. ja 3. osuus jatkui samalla hyvällä rauhallisella vauhdilla polveillen hieman molemmin puolin jälkeä. 2. kulma hätäisesti merkaten. Tultiin kaadolle ja se kiinnosti.


Tässä koko mölliryhmän porukka vielä yhteispotretissa. Itse en jaksanut nyt roudata kameraa mukana, joten tämän kuvan on ottanut Ninni Juurinen. Aika edustusilmeitä ihmisillä, onneksi Jane ja Iltsi sentään edustaa (ja näyttää ihan klooneilta ;)).

1 kommentti:

  1. Jee, hyvä mejäilijät! Aika kaamee kuva (ihmisten osalta). :D

    VastaaPoista