tiistai 29. toukokuuta 2012

Hyllytettiin sitten näyttelytkin :D

Näköjään sitä voi saada hylyn näyttelyissäkin, mua melkein ihan naurattaa! Sunnuntaina meillä oli siis ohjelmassa ihan viralliset näyttelyt Järvenpäässä Janen kanssa. Ihan huvikseen mentiin vaan, tuttuja moikkaamaan. Olis ehkä pitänyt jättää menemättä. Jane oli tosi hyvässä karvassa ja esiintyi oikein mainiosti. Tuomari (Karin Bergbom) ei kyllä kuin vilkaissut sitä ennen pöydälle menoa ja totesi sen varmaan heti ensi silmäyksellä parsoniksi. Onhan noita parson-tuomioita tullut pari kertaa ennenkin, mutta tällä kertaa tuomari oli niin rohkea, että näytti Janelle harmaata väriä, eli saatiin hylätty. Tuomari tuli sanomaankin ja selväähän se oli, että väärän rotutyypin takia. Sinänsä ikävää saada hylätty, koska mihinkään KoiraNettiin ei tule lukemaan, että miksi hylätty on saatu. Minulla ainakin tulee ensin mieleen, jos nään jonkun koiran saaneen hylätyn, että koira on ollut jotenkin aggressiivinen, purentavikainen tai sairas. Näin ei siis kuitenkaan Janen tapauksessa, vaan siis väärän rotutyypin takia (tämän tuomarin mukaan). Onhan Jane kookas ja kevytraajainenkin, mutta itse näen sen kyllä vielä russelina kuitenkin. Pentujen jälkeen se on minusta vielä vankistunut ja selkälinjakin on laskenut. Junnuaikaan vielä se näytti kyllä todellakin välillä parsonilta. Mutta se nyt oli tämän tuomarin mielipide. Saattoi olla meidän vikat näyttelyt nämä. Olisi kyllä sinänsä kivempi lopettaa johonkin mukavampaan tulokseen. Mielenkiintoisesti tuomareiden mielipiteet kyllä vaihtelee. Vuosi sitten Jane sai näyttelyssä ERI:n ja sijoittui vielä luokassaan kolmanneksi. Ja muutenkin yleislinja on ollut sitä ERI:ä ja EH:a. Vielä H puuttuu, niin olisi koko sarja kasassa :D

Näyttelyssä esiintyi myös Janen pentu Eetu (Achanthus Wild Bill) ja muitakin Janen kasvattajan koiria. Kaikki saivat EH:n, että ei ollut kovin hyvä päivä sitten muutenkaan. Tuomari tykkäsi kyllä Eetusta, mutta se oli sen verran pulskassa kunnossa ja huonossa karvassa, ettei kuulemma voinut antaa ERI:ä.


Achanthus Calamity Jane "Jane" - AVO HYL

"Erittäin kookas. Korkearaajainen. Rotutyypiltään enemmän parson. Kauniit korvat. Pitkä kapea pää. Otsapengertä saisi olla enemmän. Kevyt kuono. Hyvä kaula ja ylälinja. Kevyt luusto ja pienet tassut. Riittävän pitkä rinta. Lyhyt lanne. Hännän kiinnitys saisi olla korkeampi. Hyvä karkea karva. Kevyet korkeat etuliikkeet. Väärän rotutyypin takia 0."

--

Achanthus Wild Bill "Eetu" - AVO EH

"Vank. rak. uros jolla hyvät mittasuhteet. Melko hyvä pää. Otsapengertä saisi olla hieman enemmän. Keskiruskeat silmät, hyvät korvat, hyvä kaula, pehmeä selkä, hyvä luusto. Erittäin vankka täyteläinen runko, voisi olla laihemmassa kunnossa. Takaa voisi olla enemmän kulmauksia. Turkki ei parhaassa kunnossa. Liikkuu hyvin, mutta selkä antaa periksi liikkeessä."


Kuva meidän "parsonista" Nuuksiossa reilu viikko sitten ja Eetusta Järvenpäässä:
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti