perjantai 5. marraskuuta 2010

Nää tytöt alkoi treenaa!

Janen kannuskynsi on parantunut oikein mukavasti ja muutenkin se on saanut nyt lihaksiaan hyvin takaisin, joten me tytöt aloitettiin treenaaminen tällä viikolla. Ja oikein tehokkaasti aloitettiinkin :D

Sunnuntaina oli oman ryhmän treenit Keravan hallissa. Pientä tekniikkatreeniä tehtiin. Olin aika pihalla itse uudesta ohjauskuviosta ja Janekin huiteli mielellään väärille esteille pelkästä liikkumisen onnesta. Mutta tulipahan muistuteltua sille, mitä on haltuunotto :D

Tiistaina käytiin russeliporukalla Hakkilan hallilla vähän kokeilemassa yhteistyötä. Jane otti häiriötä parin muun ohjaajan kovemmasta käskytyksestä (=Jane luulee, että häntä komennetaan :/), mutta muuten meni oikein vauhdikkaasti. Ärsyttävää, kun se on tuommoinen. Mutta uskon, että tuo käytös kyllä taas jää pois, kuhan se tottuu meluun ja meteliin. Tehtiin vähän Jasunkin kanssa niisto-persjättö -hässäkkää, kun Jasu liikkui siinä innokkaammin.

Keskiviikkona oli sitten taas oman treeniporukan treenit. Ennen sitä käytiin tekemässä oikein kunnon alkuverkka juosten. Klo 18 starttaa Ojangosta nimittäin koirajuoksu(eli canicross)porukka. Päätin, että me aletaan käymään lenkeillä mukana, jos Janesta on juoksijaksi. Porukka osoittautuikin oikein mukavaksi ja Janekin innokkaaksi. Veti oikein vinkunan säestyksellä melkein koko matkan muiden koirien perässä :D Eli meidät näkee varmasti lenkeillä toistekin. Juostiin semmoinen 4km matka 25 minuutissa. Vähän pysähdyksiä tuli, mutta ehkä seuraavalla kerralla jaksetaan jo paremmin. Juoksun perään oli sitten vielä omat treenit kaatosateessa. Jane ei oikein märästä kentästä tykännyt juoksun perään. Reppanalla kun ei ole oikeastaan minkäänlaista karvoitusta mahan alla tällä hetkellä. Mutta kyllä saatiin muutamia juttuja tehtyä ihan kunnolla ja vauhdikkaasti. Onneksi Jane tykkää meidän omasta treeniporukasta :)

Torstaina Leena-Kaisa pyysi meitä mukaan möllikisoihin, jotka oli Asikkalassa asti. Ja kun ollaan näin hyvään treenivauhtiin päästy, niin me tytöthän lähdettiin mukaan Leena-Kaisan & Gerin ja Noran, Tollon & Fanin seuraksi. Osallistuttiin Janen kanssa 1-luokan ja 2-3 luokan radoille. Tavoitteena oli tehdä hyvät pysähdyskontaktit. Ne onnistuikin hyvin, mutta muuten oli aikamoista säätöä. Jane liikkui ihan ok, mutta itse kämmäilin lähestulkoon kaikki takaakierrot ja vaikeammat viennit. Jane kun ei irtoa niin itsenäisesti kuin Jasu, niin nyt pitää taas opetella viemään se loppuun asti. Jane on kyllä opettavainen koira, kun se lukee niin tarkasti ohjausta.

Ekalla radalla tehtiin hylky, kun Jane sujahti puomin sijaan putkeen. Toisella radalla sitten tuli lähinnä niitä takaakiertovirheitä. Mulla nousee käsi taas usein ihan liian ylös ja liike tyssää, kun pitäisi vaan viedä koiraa. Niin kuin kouluttaja-Anna sanoi keskiviikkona, että mun pitäisi muistaa ottaa Janen kanssa välillä se yksi ylimääräinen askel ;) No, kyllä tää tästä. Tärkeintä, että Jane oli innokas.

Tässä video 2-3 luokan radasta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti