sunnuntai 28. marraskuuta 2010

Onnistumisia pakkaskisoissa

Lauantaina oltiin kisailemassa Jyväskylässä. Pakkasmittari näytti matkalla -8, mutta iltaa kohti varmasti oli vielä kylmempää. Maneesi ei hirveästi lämpöä sisällään pitänyt, joten aika hyytävät kisat oli. Ja minä tyhmänä tietysti olin ilmoittanut Jasunkin kisaamaan.. Myös Tuula ja Japi olivat mukana, joten oikein kivaa kisaseuraa oli tarjolla kaikkien vanhojen treenikavereiden ohella :)

Tällä kertaa Jane oli aika innokas, vaikka vielä siitä pystyisi enemmänkin vauhtia puristamaan. Eka rata oli hieno, mutta harmillisesti mentiin aika alussa väärään päähän putkea, joten siitä tuli sitten hylkyrata. Toiselle radalle saatiin ihan hyvin tsemppi taas päälle. Rata oli minusta ihan 3-luokan tasoa ja tuntui aika haastavalta, mutta selvisimme siitä kuitenkin oikein mallikkaasti. Pieni kauneusvirhe tuli keppien jälkeen, kun Jane tuli "väärään käteen". Mutta sain onneksi pelastettua, ettei se ehtinyt ajautua seuraavan esteen ohi. Puhdas rata siis saatiin ja yllätyksekseni voitimme koko kisan! Näin ollen Jane sai toisen LUVAn 2-luokasta. Enää yksi puuttuu ja sitten pääsemme "kuninkuusluokkaan" kisailemaan. Hurjan jännää!

Jasun radoista ei jäänyt kyllä paljon kerrottavaa. Molemmilla se haahuili ja jäi haistelemaan hevosenkakkapallukoita. Ensimmäinen rata sentään taisteltiin loppuun asti. Toista en jaksanut enää yrittää, vaan poistuttiin radalta, koska Jasu ei tehnyt hommia. Olin kyllä ihan tyhmä, kun Jasun tuonne ilmoitin.

Mutta Tuulalla ja Japilla kulki oikein hienosti! Ekalla radalla vaan pituuden palikat kolisivat, joten siitä tuli vitonen. Toinen rata oli kolmosissa hyvin samanlainen kuin Janen voittorata. Japi ja Tuula selvittivät sen myös oikein mallikkaasti. Pieni kauneusvirhe tuli myös kepeillä Japille, kun Tuula teki rohkeasti takaaleikkauksen. Mutta onneksi tilanne saatiin pelastettua ja Japikin kiisi puhtaalla radalla maaliin. Ja mikä hienointa Japi sijoittui tuloksella toiseksi ja sai toisen agilitysertinsä! Kyllä oli hieno fiilis kylmyydestä ja Jasun kenkkuilusta huolimatta. Jane ja Japi on kyllä aika tehopari :D

Tässä Janen ja Japin nollaradat:

Mitä enemmän Japiin tutustuu, niin sitä enemmän siihen ihastun. Niin itsevarma ja rauhallinen tyyppi radan ulkopuolella, mutta sitten kun tehdään hommia Japi keskittyy aina ihan täysillä ja tekee hommia terrierimäisellä voimalla. Upea koira! Ja niin komeakin vielä! En olisi kyllä parempaa sulhoa voinut Janelle löytää <3 Selvästi molemmat olivat iloisia jälleennäkemisestä. Jane ei ihan ketä tahansa kaverikseen hyväksy, mutta Japi on ollut alusta asti ihan sen suosikkeja selvästi. Häntä viuhuen Jane otti taas Japin vastaan, mutta tietty näytti vähän hammastakin, ettei meno vaan käynyt liian villiksi ;) Ihan kuin vanha pari konsanaan :D

Nyt jäädään sitten kisoista joulutauolle. Toivottavasti Jane aloittaisi juoksunsakin tauon aikana. Sitten taas yritetään saada päänuppi kuntoon juoksun jälkeen ja aletaan sitä viimeistä nollaa metsästämään :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti