tiistai 28. helmikuuta 2012

Pohjanoteeraus ja syiden löytyminen

Taas kisailtiin viikonloppuna. Tällä kertaa Ojangossa, ihan meidän lähellä. Molemmat koirat kisasi kaksi rataa. Jasun kanssa homma on koko ajan ihan pienestä kiinni. Tosin ekalla radalla tuli tehtyä useampikin hylky, mutta meno oli kuitenkin niin vauhdikasta, etten meinannut perässä pysyä :D Tokalla radalla Jasu sitten varasti lähdössä. Vuoroani odotellessa muistinkin yhtäkkiä, että eihän Jasua voinut jättääkään lähtöön, niin että pääsisin tekemään suoraan pakkovalssia. Olisi pitänyt tehdä toisenlainen suunnitelma. No, niinhän siinä sitten kävi, ettei Jasun hermo kestänyt ja se otti varaslähdön. Hylkyhän siitä sitten tuli heti. Muuten kyllä ihan puhdas rata ja aikakin olisi varmaan riittänyt.. Että eikun uutta yritystä vaan taas ensi viikonloppuna.

Tässä Jasun sunnutain radat:


Mutta Janen meno sen sijaan oli ihan kaoottista suorastaan. Tokalla radalla saatiin sentään tulos, mutta ihan järkyttävästi meni yliajan puolelle. Jane liikkui nyt suorastaan madellen. Enää en voinut pelkästään valeraskautta syyttää, joten päätin heti varata sille ajan fyssarille. Saatiinkin aika heti, joten tänään käytin molemmat koirat hoidettavina. Niin kuin olen jonkin aikaa jo uumoillutkin, Jane oli todellakin jumissa. Sen selkä oli laajalta alueelta pelkkää jumia ja vinouttakin löytyi. Voi minua, kun en ole sitä aiemmin saanut vietyä hoitoon.. Ei ihme, että sen vauhti on agissa vaan koko ajan hidastunut. Nyt hoidellaan selkä siis kuntoon ja varmaan steriloinkin Janen pian, joten kesäkisoissa ollaan sitten ihan kuin uusi pari :D

Jotain positiivistakin fyssarikäynnissä oli. Jasun selkä oli lähes kunnossa! Eipä siis ihme, että sillä sitä vauhtia nyt löytyykin :) Olihan siellä tietysti jumiakin vähän ja etupää oli jäykkä, mutta entisenlaista kamalaa vinoutta ei ollut havaittavissa. On se nyt ihan silminnähden liikkunutkin paremmin. Vähäinen treeni on siis auttanut. Jasun jumit saatiin ihan yhdellä hoitokerralla kuntoon. Voi miten hienoa! Sen kanssa voidaan siis jatkaa nyt kevyttä treenailua ja kisaamista.

torstai 23. helmikuuta 2012

Jermu ja kettu



Jermun perheeltä kuultiin kuulumisia, että Jermu (Yonster's Monster Mascot) oli käynyt tapaamassa kettua keinoluolilla. Vielä oli eka kerta mennyt vähän harjotellessa, mutta kyllä Jermu oli ihan osoittanut olevansa luolakoira. Oli mennyt putkeen ja haukkunutkin ketulle luukku auki. Luukku kiinni oli vielä ollut hiljaa. Mutta kuulemma, jos perheellä vaan kiinnostusta riittää, olisi Jermulla ihan toivoa käyttötuloksen suhteen. Tosi kiva kuulla! Kiitos Tiinalle jälleen kuvasta ja terveisistä :)

tiistai 21. helmikuuta 2012

Jasun hylätty nolla

Lauantaina kisailtiin Jyväskylässä. Kyllä se onkin ihan mahtava kisapaikka! Täytyy kehua hallin hyvää pohjaa ja se näkyykin meidän koirien menossa. Tosin Jane ei ollut kyllä edelleenkään ihan täydessä terässään.. Johtuiskohan valeraskaudesta tällä kertaa.. tai mistä lie. Mutta Jasu kulki hienosti! Tosin ohjaaja olisi voinut skarpata tällä kertaa lukemalla tarkemmin kisakirjettä. Olin olevinaan kahteenkin kertaan tarkastanut, että A-rata on ensin. Olin nimittäin ilmoittanut Jasun vaan A-radalle, koska haluan säästellä sitä kylmässä ja tupla kun sillä on jo haalittuna. Mentiin hirveällä tohinalla rataantutustumiseen, kun kisat olivatkin etuajassa. Juuri ja juuri ehdittiin. Jane starttasi ensin. Meno oli vähän nihkeää ja taas se luiskahteli väärille esteille. Mutta Jasun kanssa tsempattiin ja tehtiin tosi mainio nolla! Radan jälkeen sain vielä lukea tulostaululta, että sijoituimme tuloksella kakkosiksi! Mutta.. eipä aikaakaan, kun sain päätoimitsijalta soiton, että tuloksemme oli mitätöity. Olimme juosseet väärän radan! B-rata olikin ekana. Että otti päähän! Mutta ei auta itku, tärkeintä, että Jasu meni hienosti. Saatiin toki mennä vielä se rata, jolle oltiin ilmottauduttu. Se sitten tietysti hyllytettiin ja vielä samaan putkenpäähän molempien koirien kanssa. Milloinkahan ohjaaja oppisi tekemään sen valssin kohti seuraavaa estettä?? Eli tässä tapauksessa kohti sitä oikeaa putken päätä eikä sitä väärää..

Että ei vieläkään tulosta tälle vuodelle.. Jo ois kyllä aikakin!

Tässä se Jasun hieno "2-sijaan" yltänyt rata:

maanantai 13. helmikuuta 2012

Milan video

Nyt kun sain julkaisuluvan, niin tässäpä se Milan treenivideo Kouvolasta:



Aika taitava tyttö!

lauantai 4. helmikuuta 2012

Kouvolassa treenailemassa



Viime viikon lauantaina käytiin vähän Kouvolassa treenailemassa. Siellä oli Japi-iskän omistaja Tuula kouluttamassa. Linda tuli myös treenailemaan Milan ja Onnin kanssa. Olipa hienoa viimein nähdä Milan menoa agilityradalla! Hienosti pikku Tirppa siellä tykittikin. Se on kyllä ihanasti perinyt harrastusominaisuuksia molemmilta vanhemmiltaan. Mila on yhtä innokas paiskimaan hommia kuin isänsä ja kääntyy tosi näpsäkästi, ihan kuin äitinsä. Muutenkin luonteessa on paljon molempia vanhempiaan, niin kuin olen aiemminkin havainnut. Mila on itsevarma, ihan kuin Japi, mutta aika ärripurri, niin kuin Jane on. Melkoinen päsmäri siis :D Mutta niin hauska otus kerrassaan!



Treeni oli aika haastava meille kaikille, vaikka mukana oli hyvin eri tasoisia koiria. Janen kanssa meni aika taas vähän yhteisen sävelen löytämiseen juoksun jäljiltä. Mila meni todella upeasti, sillä riitti hyvin vauhtia ja intoa koko ajan. Hieman korkeat rimat lentelivät ja sen oli välillä vähän vaikea asettaa askeliaan hypyille, mutta eipä sen kanssa olla noin korkeilla (30-35cm) rimoilla vielä mitään tehtykään. Lindalla on kyllä välillä täysi työ pysyä Milan vauhdissa mukana :) Ihan estevarmahan se ei tietysti vielä ole, mutta tosi lupaavalta meno näyttää. Toivottavasti murtunut varvas (ja tyyppi muutenkin) pysyisi nyt kunnossa, niin kohta se varmaan alkaisi olemaan kisavalmis. Ihana kastella oman kasvatin hienoa menoa!

Treenivideonkin Milasta sain, mutta yritän vielä suostutella Lindaa, että saisin julkaisuluvan ;)

Ylinnä kuva Milasta talvikarvassaan ja yksi kuva myös radalta. Tässä sitten vielä Jasun, Milan ja Onnin peuhauskuva treenin jälkeen sekä kuvasarja keppikuningas Jasusta :D Oli niin hieno auringonpaiste, niin saatiin hyviä kuvia.