lauantai 31. maaliskuuta 2012

Vuoden russeli -tulokset

Janen kanssa osallistuttiin pariin Vuoden russeli -kisan sarjaan. Vuoden Agilityrusseli -kisassa Jane oli sijalla 10. (40 pistettä) ja se löytyi myös Vuoden Käyttörusseli -listalta, koska kävimme MEJÄ-kokeessa. Sijoitus oli sillä listalla 25. Hienosti Jane oli ainut koira, joka löytyi sekä agility- että käyttölistalta :) Lisäksi oikein yllätyksekseni Janen pentu Eetu (Achanthus Wild Bill) oli muidenkin hienojen russeleiden joukossa Vuoden Näyttelyrusseli -taulukon jaetulla sijalla 14. VAU! Onnea komea Eetu ja kaimani Jonna! Toivottavasti ensi vuonna saisi edes vähän nostettua edes noita agilitypisteitä.

Mitähän vielä voi tapahtua..?

Kisoissa meinaa. Agilitystä kun on kyse, niin ilmeisesti ihan mitä vaan ;) Taas meillä oli huonoa tuuria Jyväskylässä. Jasun kanssa siis kova yritys jatkuu ja kisattiin kolme rataa. Tuntui, että Jasu oli aika räjähdysaltis kahdella ekalla radalla. Pienillä hosumisliikkeilläni sain aikaan taas hylkäyksen molemmilla radoilla. Hyppärillä Jasu hyppäsi aika oudosti paikoin: tiputti okserin ja meinasi mennä turvalleen ekalla ja vikalla hypyllä. Mietin jo, että jätettäisiin vika rata väliin, mutta jäähdyttelylenkillä Jasu kuitenkin ravasi ihan hyvin, joten päätettiin mennä vielä se viimeinenkin. Tuomari oli keksinyt kyllä taas semmoisen radan, että eipä oltu moista ennen nähty. Alussa oli pitkä suora: aita, putki, aita. Mutta pitkän suoran putken yli meni puomi. Ei ollut mitään mahdollisuutta lähteä yhtä matkaa radalle Jasun kanssa, joten täytyi ottaa mahdollisimman paljon etumatkaa, jotta pääsisin puomin toiselle puolen ja täytyi toivoa, että se pysyisi lähdössä. No, aika pitkälle se pysyikin, mutta varaslähdön kuitenkin otti ja minulle tuli kiire. Kerkesin silti hyvin mukaan ja nolla siinä tehtiin (ihan ihanneaikaankin vielä..), mutta radan jälkeen sain taas kuulla huonoja uutisia, että olin sitten mennyt juoksemaan nippa nappa puomin yli. Eli rata hylättiin :( Milloinkahan meidän tuuri kääntyisi paremmaksi!?

Alkaa tehdä aika tiukkaa SM-tulosten suhteen, mutta vielä yritetään. Jätin kyllä pääsiäiskisat väliin. Pieni tauko tekee toivottavasti hyvää.

Tässä Jasun radat taas. Puomin ylitystä ei harmi vaan näy videolla.

maanantai 19. maaliskuuta 2012

Kirkkonummen tulossaldo

Sitten kisailtiin lauantaina Kirkkonummella. Jasu meni kaikki kolme rataa. Oli aika viileät kisat, mutta maapohjainen kylmä halli sopii kyllä Jasulle hyvin. Ihan kesäfiiliksissä mentiin eikä tällä kertaa tarvinnut juuri haistella tai bongailla muuta. Niin kuin jo vähän tavaksi alkaa tulla, eka rata oli oikein sujuva ja nollahan siinä taas tehtiin, mutta kuinkas ollakaan ihanneaikaan ei päästy. Pari turhan isoa kurvia vei ajan yliajan puolelle, vaikka meno oli taas oikein sujuvaa ja vauhdikasta. Voi harmi. Nollia tuolla radalla ei kyllä tullut kuin kaksi, joten sijoituimme sitten ekaa kertaa palkintopallille Jasun kanssa 3-luokassa, heti nollien jälkeen kolmansiksi. Mutta ei hirveästi lohduttanut, kun niitä nollia tässä kaivattaisiin.

Toka rata meni sitten ihan säätämiseksi. Heti alussa valssi meni ihan pieleen ja Jasu luiskahti väärälle hypylle. Mutta ihan hyviäkin pätkiä tuolla radalla tuli. Ainakin alun persjättöön putken jälkeen ja lopun aitasuoraan olen oikein tyytyväinen. Vika rata tuntui minusta nopeimmalta, mutta häsläsin sitten kiellon tokavikalla hypyllä.. Mutta älyn hienoa, että Jasu toimi vielä viimeisenkin radan! Radasta ei saatu omaan kameraan videota, mutta seurakaverit olivat sen taltioineet, joten saatan saada sen vielä nähtäville. Rata oli hyppäri, joten ihanneaika oli taas meille jotain ihan mahdotonta. Meni taas 2 sekkaa yliajan puolelle. Joten ei se kielto sitten niin paljon enää harmittanutkaan.

Tässä ne kaksi ekaa rataa:


Jasun tulokset kootusti:

A-rata: 0, +2,30, 3.sija
B-rata: HYL
C-rata: 5, +2,41, 14.sija

perjantai 16. maaliskuuta 2012

Nyt se on päätetty!



Nimittäin se, että steriloin tuon Janen. Olen niiiin kyllästynyt noihin sen valeraskauksiin! Nyt on taas se pahin aika meneillään. Jane vinkuu, kaivaa pesää joka paikkaan ja hoivaa ihan kaikkea. Sillä on koko ajan hullunkiilto silmissä ja se on Jasulle äkäinen. Ulkona se tekee vaan tarpeet mahdollisimman nopeasti ja alkaa vetää takaisin kohti kotia. Raivostuttavaa! Juoksu juoksulta nuo oireet ovat käyneet vaan pahemmiksi ja alan uskoa, että tuo stressi alkaa vaikuttamaan jo sen käyttäytymiseen yleisesti. Agilitya on turha nyt edes ajatella (no, siksikin, että Janen selkä on jumissa) koska se kaivaisi kentälläkin vaan pesää.

Pentusuunnitelmia minulla ei Janelle enää ole ollut. Päätin jo noiden toisten pentujen jälkeen, että pentuja se ei enää tule tekemään, koska niitäkin se hoivasi minusta välillä aika vainoharhaisesti. Lisäksi se on jättänyt jälkeläisilleen aika paljon hammaspuutoksia, joka oli myös sinetti pennuttamatta jättämiselle. Toivotaan, että Janen pennut (mahdollisesti) lisääntyessään jättäisivät vähemmän hammaspuutoksia. Mutta hieno jalostuskoira Jane minusta kyllä kaikin puolin on ollut. Vaikkakin monet pitävät sitä liian parsonmaisena ja kookkaana, mutta se on kuitenkin (voisin jopa sanoa harvinaisen) terverakenteinen russeli. Ja terve se on ollut koko elämänsä muutenkin, samoin sen pennut ovat (minun tietooni) olleet. Luonteeltaan Jane on kyllä aika ailahtelevainen, mutta saa nyt nähdä miten leikkaus sitten vaikuttaa. Juoksujen välillä, kun Jane on normaalitilassa, se on kuitenkin oikein mukava ja aktiivinen koira. Jane on ehkä hieman herkkis, mutta kuitenkin niin toimintakykyinen ja vietikäs, että herkkyys jää usein pimentoon. Saa nähdä, jos sen joskus luonnetestiin vien, niin siellähän se sitten selviää.

Sterilointia olen vaan pähkäillyt jo varmaan turhankin kauan. Tietysti leikkaus aina jännittää, mutta muutamia kommenttejakin olen kuullut siitä, miten nartusta voisi tulla voimakastahtoisempi (koska meillä muutenkin otetaan aina välillä yhteen, tosin johtuen aika paljon kyllä yleensä jotenkin Janen hormooneista..) tai se voisi saada virtsaamisvaivoja tms.. Mutta nyt tuntuu siltä, että olemme tulleet siihen pisteeseen, että en jaksa tuota koiraa enää muuten ja toivoisin saavani siitä vielä siedettävän otuksen vanhuuden päivikseen,

Tunnen kyllä epäonnistuneeni aika lailla, kun en mennyt leikkaamaan Janea jo viime keväänä. Silloin olisi ollut hyvin aikaa, kun itse en raskauden takia enää pystynyt juoksemaan. Nyt olen vaan turhaan yrittänyt saada SM-kisatuloksia kasaan jumiutuneella valeraskauksista kärsivällä koiralla. Jos olisin leikannut sen aiemmin, voitaisiin olla nyt menossa ensi kesän SM:iin.. No, turha se on jossitella. Koiralla ei kuitenkaan ole ikää kuin vasta reilu 5 vuotta, joten meillä on vielä monta vuotta aikaa kisata. Toivottavasti Janesta tulisi mukavampi harrastuskaveri leikkauksen myötä. Leikkaus on nyt alustavasti varattu lauantaille 7.4. Hassua, miten ison numeron tästä osaankaan tehdä, vaikka oikeasti tämähän on ihan rutiinitoimenpide :D

Mutta toivokaamme, että tuleva leikkaus menee hyvin ja Jane muutenkin paranee selkäjumeistaan. Ensi kesänä ollaan sitten ihan kuin uusi pari agilitykentillä :D

sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Tuloksia Lohjalta

Taas yritettiin viikonloppuna kerätä Jasulle SM-nollia. Tällä kertaa kolme starttia oli vuorossa Lohjalla. Kisapaikka vaikutti heti aika haastavalta Jasulle. Pitkä kapea rata, jossa matala aita erotti vain rata-alueen yleisöstä.. bongailijan suosikkimestoja. Lisäksi radalle mentiin kahvion ja myyntikojun ohi. Oli aika haasteellista saada Jasu mukaan radalle. Niin kuin usein aiemminkin, eka rata oli se paras. Ihan minusta sujuva nolla siinä tehtiin, mutta ihanneaika oli (taas) hyppärillä ihan liian tiukka (33 sekkaa), että eihän me siihen päästy lähellekään. Masentavaa, vaikka Jasu meni niin kovaa kuin pienistä kintuistaan pääsi. Tietysti olisi itse pitänyt ottaa enemmän riskejä ja tehdä vähemmän valuvia valsseja.. Vain neljä nollaa tehtiin radalla ja Jasu oli sitten se ensimmäinen (viides), joka ei päässyt ihanneaikaan. No, agiradoille etenemä kummasti sitten laski ja enää ei tehnyt tiukkaa ehtiä ihanneaikaan. Tokalla radalla mentiin harvinaisesti A:lta suoraan kepeille.. ja vielä avokulmaan. Tosi haastavaa Jasulle. Olisi pitänyt tehdä A:n jälkeen valssi, sillä olisin ehkä voinut pelastaa tilanteen. Mutta hyvähän se on taas jälkikäteen sanoa. No, vitonen siis sillä radalla kepeiltä. Sitten vikalle radalle Jasu lähti kuin lähtikin vielä mukaani ihan reippaasti. Mutta tuomari häiriköi vähän Jasun herkkää keskittymistä jo puomilla. Se heilutteli tuomarille häntää.. Sitten keskittyminen herpaantui ennen muuria, kun Jasu taisi bongata jonkun namipalan hajun tms.. Siinäpä sitten mentiin, ei onneksi ihan pois radalta kuitenkaan, joten päästiin jatkamaan muurin väärään suuntaan hyppäämisen jälkeen. Ja koira tuli mukana vielä maaliinkin asti, että ihan työvoitto sekin.

Nämä oli nyt sitten niitä tämän vuoden ekoja kunnon tuloksia. Eiköhän tästä vielä jotain tule.

Jasun Lohjan radat: